СБУ чекає від Білецького пояснень щодо “підготовки знищення” лідерів Нацкорпусу

СБУ чекає від Білецького пояснень щодо “підготовки знищення” лідерів Нацкорпусу

Укрінформ
У Службі безпеки України здивовані заявою лідера Національного корпусу Андрія Білецького щодо ймовірності фізичного знищення лідерів очолюваної ним організації з боку спецслужби.

Про це йдеться в офіційній заяві, оприлюдненій на сайті СБУ.

"СБ України з подивом ознайомилась із заявою лідера партії «Національний корпус» Андрія Білецького про нібито підготовку СБУ до фізичного знищення лідерів цієї організації. Дуже прикро, що народний депутат України, лідер Нацкорпусу Андрій Білецький дає можливість маніпулювати собою", - йдеться в заяві.

У Службі зазначили, що очікують доказів на підтвердження слів про підготовку до "фізичного знищення".

"Ми з нетерпінням очікуємо оприлюднення хоч якихось конкретних даних, на яких базуються ці надзвичайно серйозні звинувачення, які, після їх кваліфікації, повинні бути перевірені у рамках кримінального провадження з обов’язковим доведенням до громадськості його результатів", - наголошується в заяві.

Читайте також: Акції Нацкорпусу: Порошенко вимагає покарати за насильство у Києві та Черкасах

У зв’язку з викладеним, Служба офіційно звертається до ДБР України зареєструвати відповідне кримінальне провадження.

Як повідомляв Укрінформ, заступник начальника Головного слідчого управління Національної поліції Максим Цуцкірідзе на брифінгу в понеділок заявив, відповідаючи на запитання щодо заяви Білецького про так звані спроби і планування його вбивства з боку нібито Петра Порошенка, що Андрій Білецький до правоохоронців з приводу ймовірних погроз йому вбивством наразі не звертався.

9 березня під час охорони громадського порядку в центрі міста Черкаси, де відбулися масові заходи за участю великої кількості громадян, під час від’їзду Президента України представники Національного корпусу намагалися заблокувати кортеж Глави держави та почали провокувати на бійку пересічних черкащан та поліцію.

Внаслідок сутичок у Черкасах постраждали 22 поліцейських.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-