У Москві пам'ять Кобзаря вшанували під наглядом “людей у цивільному”

У Москві пам'ять Кобзаря вшанували під наглядом “людей у цивільному”

Фото
Укрінформ
До 205-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка українські активісти в Москві вшанували його пам’ять біля пам’ятника Кобзарю.

Про це розказали Укрінформу активісти громадської організації «Українці Москви».

За їхніми словами, активісти українських організацій Москви та Підмосков’я прийшли до пам’ятника Т.Г.Шевченку, щоб покласти квіти і вшанувати Великого Кобзаря. До присутніх звернувся голова громадської організації «Провісник» Тарас Дудко, затим люди читали поезії Шевченка.

Окремо активісти відзначають «присутність досить значної кількості правоохоронців, як видимих, так і невидимих, себто “людей у цивільному”. Біля пам’ятника на набережній стояли два автобуси, хоча у попередні роки, як свідчать «Українці Москви», такого не було: "Зазвичай лише кілька служивих стояли оддалік, а тепер вони підходили досить близько (навіть здавалося, нібито демонстративно)".

Читайте також: У Москві вшанують пам'ять Кобзаря святковим концертом

Як повідомлялося, у Санкт-Петербурзі також провели урочисті заходи до дня народження Кобзаря. 9 березня співробітники Генерального консульства України та представники української громади поклали квіти до пам’ятника Тарасові Шевченку.

фото: "Українці Москви"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-