Порошенко: Творчість Шевченка - духовна зброя, необхідна так само, як танки і гармати

Порошенко: Творчість Шевченка - духовна зброя, необхідна так само, як танки і гармати

Укрінформ
Творчість Тараса Шевченка є духовною зброєю українців, необхідною так само, як танки і гармати.

Про це заявив Президент Петро Порошенко у виступі на урочистостях з нагоди 205-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка у Каневі на Черкащині, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Для нас, українців, Тарас Шевченко перший у ряду героїв, що прокладали шлях до незалежної соборної української держави. Він вів за собою і героїв української революції, і воїнів, що боролися за Україну проти двох тоталітарних режимів у Другій світовій війні. І тепер «Кобзар» часто можна побачити у бліндажах на передовій поруч з молитовником. А це точно значить, що Шевченко – наша духовна зброя, так само необхідна, як танки чи гармати", - сказав Порошенко.

Читайте також: Україна звільнилася від культурної окупації — Порошенко

Він зазначив, що саме в рік 200-річчя Кобзаря українці по-новому його почули спочатку у виконанні Сергія Нігояна на Майдані, а потім шевченкові слова "Борітеся - поборете" лунали і надихили на фронтах війни, яку Росія розв'язала проти України.

Глава держави підкреслив, що гордий можливістю звітувати перед Тарасом Шевченком як президент великої нації, яка єдина у своєму прагненні перемогти ворога і збудувати велику і успішну Україну.

Фото Михайла Марківа, Миколи Лазаренка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-