В Міноборони вшанували українських захисників, які загинули у цей день

В Міноборони вшанували українських захисників, які загинули у цей день

Фото, відео
Укрінформ
У Міністерстві оборони України відбувся щоденний церемоніал вшанування військовослужбовців Збройних Сил України, які загинули цього дня у різні роки та внаслідок російської збройної агресії на Сході України.

Про це повідомляє сайт Міноборони.

"Учасники церемоніалу вшанували пам’ять захисників України, які ціною власного життя виборювали волю і незалежність нашої держави від підступного російського окупанта", - йдеться у повідомленні.

У заході взяв участь міністр оборони України Степан Полторак, заступники міністра оборони, офіцери та працівники структурних підрозділів Міністерства оборони та Генерального штабу Збройних Сил України, військовослужбовці Київського гарнізону, вихованці Військового ліцею імені Івана Богуна (м. Боярка), курсанти та ліцеїсти військових навчальних закладів столиці.

9 березня на території Міністерства оборони двічі пролунав Дзвін Пам’яті.

"Цього дня у 2015 році перестало битися серце військовослужбовця 25-ї окремої повітряно-десантної бригади старшого солдата Головка Анатолія Олександровича", - зазначили у відомстві.

В Міноборони вшанували загиблих Українських захисників / Фото: mil.gov.ua

Також у цей день у 2016 році віддав життя, захищаючи Україну солдат 24-ї окремої механізованої бригади Хрієнко Денис Іванович.

"Повік не забудемо подвиги Героїв, які віддали своє життя за майбутнє України! Вічна їм Слава!", - зауважили у Мінобороні.

Читайте також: В Австралії відбулися панахиди і молебні на вшанування пам’яті Героїв Революції Гідності

Як повідомлялося, зала пам’яті захисників України створена з метою вшанування пам’яті військовослужбовців Збройних Сил України, які загинули за свободу, незалежність і територіальну цілісність України, світовий мир та порядок.

Меморіальний комплекс розташовано таким чином, аби військовослужбовці, працівники Міноборони та Генерального штабу, а також пересічні громадяни могли відвідати залу пам’яті та віддати шану своїм загиблим українським воїнам.

Біля споруди облаштовано церемоніальний майданчик із Дзвоном Пам’яті та стелою, у якій вмонтовано осколки снарядів.

В середині зали пам’яті, на спеціальному подіумі розміщено Книгу пам’яті з іменами загиблих. Структура Книги побудована за принципом календаря: один розворот — один день, де згадуються всі загиблі у цей день за всі роки. Щоденний поминальний ритуал здійснюється ударами дзвону, залежно від кількості загиблих у цей день.

Станом на тепер лише 32 розвороти (32 дні) залишаються порожніми. В усі інші дні Збройні Сили України несли бойові втрати.

фото: Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-