Безпілотник-невидимка,

Безпілотник-невидимка, "меч вікінга" й жіночі марші

Фото тижня
Укрінформ
Події семи днів, що минули, – в об'єктивах камер фотокореспондентів Укрінформу.
Фото: Геннадій Мінченко
Фото: Геннадій Мінченко

Тема гендерної рівності стала центральною наприкінці першого тижня березня. Українці відзначили жіночий день, проголошений Генеральною Асамблеєю ООН як Міжнародний день прав жінок і миру, маршами проти сексизму й насильства.

Зокрема, в Києві в такому заході взяли участь кілька сотень активістів. Вони тримали плакати феміністичного змісту та гучно скандували "Права жінок - права людини", " Церква, мода - це не свобода", "Кухня, мода - це не свобода". У такий спосіб учасники маршу хотіли привернути увагу до питання гендерної рівності, прав трансгендерної спільноти, а також виступили за ратифікацію Стамбульської конвенції про запобігання насильству.

Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

Акції відбувалися під посиленою охороною поліції. Так, в Ужгороді ще до прибуття учасників мітингу «Перший вінок» площу Поштову очепили поліцейські та нацгвардійці через повідомлення про замінування. Вибухівки не знайшли, але очеплення залишили.

Фото: Дмитро Смольєнко
Фото: Дмитро Смольєнко

А природа святкувала з квітами: у Запоріжжі зацвіли "червонокнижні" рослини - крокуси. Ця квітка занесена до Червоної книги України і зазвичай розквітає в квітні або навіть у травні, але цьогоріч квіти з'явилися до 8 березня.

Фото: Олена Худякова
Фото: Олена Худякова

Модернізований та вдосконалений український безпілотний авіаційний комплекс Spectator-М1, який наприкінці лютого успішно пройшов державні випробування на одному з полігонів ЗСУ, показали Укрінформу. Модернізований безпілотник отримав новий тепловізор, більш досконалу станцію управління, а також зменшену вагу, що дає йому змогу перебувати в повітрі більше часу. Крім того, він може літати непоміченим майже безшумно.

Фото: Ніна Ляшонок
Фото: Ніна Ляшонок

У середу, 6 березня, до акваторії Одеського морського порту зайшли кораблі турецьких Військово-морських сил – фрегат TCG BARBAROS та ракетний катер TCG MARTI. За інформацією Генерального консульства Турецької Республіки в Одесі, візит здійснюється в межах тактичних навчань "Блакитна Батьківщина-2019". На борт кораблів могли потрапити всі охочі.

Фото: Данііл Шамкін
Фото: Данііл Шамкін

Колекція Історико-краєзнавчого музею у Винниках, що на Львівщині, цього тижня поповнилася унікальним артефактом – мечем каролінгського типу кінця Х століття. Його вилучили у контрабандистів під час спільної операції українських та естонських правоохоронців, а урочисто передали новим власникам у Національному заповіднику "Софія Київська". Меч, за твердженням фахівців, має унікальний орнамент й однозначно належав знаті.

Фото: Олена Худякова
Фото: Олена Худякова

Представники націоналістичних організацій "Нацкорпус" і "Національні дружини" 3 березня пікетували будинок сина відстороненого від посади першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського – Ігоря Гладковського. Активісти вимагали взяти під варту й заарештувати рахунки й майно Гладковських, а також усіх причетних до розкрадань в українському оборонному комплексі, про які йшлося в журналістському розслідуванні.

Читайте також: Тріумф паралімпійців, ракетний есмінець в Одесі і дивовижні історії Криму

Також пропонуємо переглянути ще кілька яскравих кадрів тижня, що минає.

Фото: Юлій Зозуля
Фото: Юлій Зозуля

Весняний привіт: бурий ведмідь у Черкаському зоопарку.

Фото: Микола М'якшиков
Фото: Микола М'якшиков

Перевдягнені в супергероїв промислові альпіністи під час благодійної акції для маленьких пацієнтів обласної дитячої лікарні в Дніпрі.

Фото: Дмитро Смольєнко
Фото: Дмитро Смольєнко

Ігровий момент матчу чемпіонату України з баскетболу серед команд Суперліги між БК "Запоріжжя" та БК "Черкаські Мавпи" (чорна форма), що завершився перемогою господарів майданчика з рахунком 96:91, в Запоріжжі.

Фото: Олександр Лапін
Фото: Олександр Лапін

Ігровий момент матчу 13-го туру чемпіонату України з волейболу серед команд Суперліги між "МХП-Вінниця" (Тростянець) та вінницьким ВК "Серце Поділля" (червона форма), що завершився перемогою гостей із рахунком 3:2, у Вінниці

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-