Розенко каже, що святкування 8 березня — питання еволюційне

Розенко каже, що святкування 8 березня — питання еволюційне

Укрінформ
Питання щодо скасування або перенесення свят, зокрема і Міжнародного жіночого дня 8 березня, буде вирішене "еволюційним" шляхом.

Про це сказав віце-прем'єр-міністр Павло Розенко в інтерв'ю Інтерфакс-Україна, відповідаючи на запитання про своє ставлення до свята 8 Березня.

"Я думаю, що питання щодо скасування і перенесення свят – це точно не те, на чому ми маємо ламати списи і довго дискутувати. Ставлення людей до подібних дат саме по собі змінюється з розвитком країни. Це абсолютно еволюційний процес. Ми повинні дати можливість спокійно рухатися цьому процесу, і суспільство само визначиться, як бути далі", - сказав він.

Читайте також: В’ятрович має підтримку в Раді щодо переформатування календаря свят

Коментуючи ініціативу Українського інституту національної пам’яті про запровадження альтернативних дат для святкування, таких як День матері (друга неділя травня) або День сім'ї (середина вересня), Розенко зауважив, що це є предметом суспільної дискусії: "Рано чи пізно, я думаю, ми до цього дійдемо".

Водночас він наголосив на тому, що Україна зробила дуже серйозний крок у питанні декомунізації, але надалі, на його думку, потрібно більше зосереджуватися на соціальній політиці, реформуванні системи охорони здоров’я, освіти - "щоб і тут показувати результат".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-