Порошенко: Маємо право вимагати ефективної антикорупційної політики

Порошенко: Маємо право вимагати ефективної антикорупційної політики

Укрінформ
Українці мають право вимагати ефективної антикорупційної політики.

Про це Президент Петро Порошенко сказав в інтерв'ю українським телеканалам у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це надзвичайно важливий етап для нас, для завершення, як я і обіцяв, формування антикорупційної інфраструктури. Слідчі органи – НАБУ, наглядові органи – Спеціалізована антикорупційна прокуратура і суддівські органи. Окрема вертикаль, її не існує в жодній державі світу. Ми віддали всі повноваження. І на сьогодні ми вправі не просто чекати, а вимагати ефективної антикорупційної політики", - заявив Порошенко.

Він наголосив, що Президент не саджає у в'язницю, а натомість має "створити всі необхідні умови і продемонструвати політичну волю".

Порошенко також заявив, що спільно з партнерами зробив для створення ефективної антикорупційної інфраструктури більше, ніж будь-який інший Президент.

За словами глави держави, Вищий антикорупційний суд в Україні створювався за унікальною процедурою. "Подивіться на думку наших міжнародних партнерів. Сказано, що це унікальна і безпрецедентна процедура створення Антикорупційного суду. Що керівники, найавторитетніші юристи світу – з Великої Британії, Сполучених Штатів Америки, які були введені до складу Ради міжнародних експертів і які мали повне право висловлювати свої коментарі, які були 100% враховані", - зазначив Порошенко.

Читайте також: Справа Укроборонпрому: Ситник каже, що в листуванні немає детективів НАБУ

Водночас, відповідаючи на запитання, що, за даними соцопитувань, більше половини громадян не довіряє антикорупційним органам і чи не є це підтвердженням системної їх дискредитації, він наголосив: "Існує не лише система дискредитації антикорупційних органів, існує система дискредитації державної влади в Україні, в тому числі, і пов'язана з гібридною агресією проти нашої держави, бо агресія відбувається і в інформаційному полі".

Як повідомляв Укрінформ, 6 березня 2019 року ВККСУ завершила конкурс на 39 посад до Вищого антикорупційного суду, оголошеного 2 серпня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-