Солідарність з боку НАТО допомагає звільнити українських політв’язнів – член Меджлісу

Солідарність з боку НАТО допомагає звільнити українських політв’язнів – член Меджлісу

Укрінформ
Солідарність з боку НАТО та інших впливових міжнародних організацій надає відчутну допомогу у зусиллях зі звільнення українських політв’язнів, які захоплені та незаконно утримуються Російською Федерацією.

Про це у середу у Брюсселі, відповідаючи на запитання Укрінформу, заявив член Меджлісу кримськотатарського народу Ескєндер Берієв, який взяв участь у засіданні Комісії Україна-НАТО на рівні послів.

«Сьогодні під час засідання КУН нам було надано площадку, де ми змогли розповісти про порушення прав людини в окупованому Криму, про порушення колективних прав кримськотатарського народу та про переслідування його представників. Я дійсно відчув солідарність наших партнерів. Такі зустрічі дозволяють шукати методи та способи для вирішення згаданих проблем», - зауважив Ескєндер Берієв.

Читайте також: РФ повинна повернути українські кораблі з моряками — Гейл

Він, зокрема, наголосив на тому, що українська сторона надає партнерам по НАТО докладну інформацію про українських політв’язнів, що вони не є злочинцями або рецидивістами, як це намагається представити окупаційна влада в Криму та у самій Росії.

«Ми розраховуємо на адекватну реакцію наших партнерів. Наприклад, посли країн НАТО можуть брати участь у судових засіданнях на території РФ, підтримувати зв'язок з родинами політичних в’язнів, виступати з публічними заявами на їх підтримку. Це надає дуже важливий шанс для звільнення цих людей. Тому що вода камінь точить. Вплив з боку НАТО є дуже важливим фактором того, щоб наші співвітчизники скоріше отримали свободу та повернулися до власних родин», - підкреслив представник Меджлісу.

Він наголосив на тому, що першопричиною системних порушень прав людини в Криму є саме окупація півострова Російською Федерацією.

«Ми відчуваємо, що ми не одинокі у цьому світі, з нами солідарні, і ми маємо підтримку», - додав Ескєндер Берієв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-