Президент: Ми не покриватимемо тих, хто розкрадає держмайно

Президент: Ми не покриватимемо тих, хто розкрадає держмайно

Укрінформ
Президент Петро Порошенко закликав правоохоронні органи вчасно виявляти зловмисників, які розкрадають державне майно або в інший спосіб порушують закон.

Про це він заявив під час засідання РНБО, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“На моє глибоке переконання, НАБУ, ДБР - там, де відноситься до вашої підслідності, Генеральна прокуратура України — де відноситься до підслідності ГПУ, під процесуальним керівництвом САП, Служба безпеки, у тому числі департамент контррозвідки, Нацполіція — усі мають працювати ефективніше, вчасно виявляти тих, хто розкрадає державне майно або в інший спосіб порушує закон”, - підкреслив глава держави.

Читайте також: Україна виходить на серійне виробництво новітніх зразків зброї та техніки — Порошенко

Порошенко наголосив, що слідчими органами мають вживатися всі необхідні заходи для викриття зловмисників, а після ретельного і швидкого розслідування справа негайно має передаватися до суду.

“І цей суд прийме остаточне рішення: винуватий чи не винуватий”, - зазначив Президент, додавши, що “народ має право знати правду”.

Порошенко також запевнив, що “ми не збираємося нікого і нічого покривати”, а в слідчих органів є всі можливості провести “неупереджене, об’єктивне відкрите, прозоре розслідування, яке викликає довіру суспільства і підтримає імідж України у світі”.

Як повідомляв Укрінформ, 25 лютого у програмі "Наші гроші" була озвучена інформація про "багаторічну схему вимивання сотень мільйонів гривень" із українського оборонного комплексу, до якої, за даними журналістів, нібито причетний син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського. Пізніше у НАБУ повідомили, що фірми, які фігурують у розслідуванні журналіста Bihus.info Лесі Іванової, є об'єктами розслідувань детективів бюро.

Гладковський відкинув звинувачення у корупції та звернувся до НАБУ й ГПУ з проханням перевірити факти, наведені в журналістському розслідуванні. Він також звернувся з проханням на час перевірки викладених у розслідуванні фактів призупинити його повноваження як першого заступника секретаря РНБО України та голови Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю.

Президент 4 березня підписав указ про звільнення Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря Ради національної безпеки й оборони.

Згодом Укроборонпром повідомив, що директор ДП "Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О.О. Морозова" Олексій Бабіч і директор ДП "Ізюмський приладобудівний завод" Сергій Філоненко також були відсторонені від посад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-