Електронна медкартка поки працює у тестовому режимі — МОЗ

Електронна медкартка поки працює у тестовому режимі — МОЗ

Укрінформ
В Україні з 1 березня в тестовому режимі запрацювала електронна медична картка: поки що інформацію про візити пацієнтів лікарі вноситимуть у тестовому режимі.

Про це повідомляє у середу МОЗ.

"З 1 березня в Україні в тестовому режимі запрацювала електронна медична картка в електронній системі охорони здоров'яПрацювати з електронною медичною картою розпочинають сімейні лікарі, терапевти та педіатри тих медзакладів, які підключені до електронної системи охорони здоров’я та мають контракт з Національною службою здоров’я України (НСЗУ). Поки таких закладів первинної медичної допомоги — 1 216", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що поки що інформацію про стан пацієнта до електронної картки вноситимуть у тестовому режимі.

"Електронна медкарта буде автоматично доступна у системі лікарю первинки для кожного з пацієнтів, з яким підписана декларація. На першому етапі вносити інформацію про візити пацієнтів до електронної медичної карти лікарі будуть в тестовому режимі", - наголосили у Міністерстві охорони здоровʼя.

Підкреслюється, що з травня 2019 року ведення запису візиту пацієнта в електронній системі охорони здоров’я для лікарів буде обов’язковим.

"Пацієнту не потрібно додатково реєструватися для того, щоб інформація про візити до його сімейного лікаря, терапевта або педіатра, починаючи з березня фіксувалася в електронній системі охорони здоров'я. Якщо ви ще не обрали свого лікаря, саме час це зробити", - рекомендують у МОЗ.

З часом буде створено персональний кабінет для пацієнта з його доступом до електронної медкартки.

"Зараз пацієнти не зможуть особисто зайти в свою електронну медичну картку, але у планах є і запуск персонального кабінету пацієнта. За необхідності лікар зможе роздрукувати для пацієнта консультаційний висновок, де міститиметься причина звернення, діагноз, призначення лікування або направлення на додаткове обстеження", - зазначили у МОЗ.

Читайте також: В Україні створять незалежну агенцію для оцінки ефективності ліків

Також повідомляється, що з другої половини 2019 року записи в електронній медкартці зможуть робити спеціалісти лабораторій, поліклінік та консультативно-діагностичних центрів, які розпочнуть працювати з Національною службою здоров’я за програмою «Безкоштовна діагностика», з 2020 року в електронну медкартку зможуть вносити інформацію лікарні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-