Про підозру повідомили керівнику фірми, що фігурує у скандалі навколо Укроборонпрому

Про підозру повідомили керівнику фірми, що фігурує у скандалі навколо Укроборонпрому

Укрінформ
Генпрокуратура повідомила про підозру керівнику ТОВ "Оптимумспецдеталь", яке фігурує у журналістському розслідуванні стосовно розкрадань у "Укроборонпромі".

Відповідна інформація оприлюднена на сайті відомства.

"Повідомлено про підозру особі, яка ухилилася від сплати податків на суму понад 26 млн грн. У ході досудового розслідування встановлено, що громадянин Р., фактично здійснюючи керівництво ТОВ “Оптимумспецдеталь”, під час постачання запчастин та комплектуючих на державні підприємства, які входять до складу ДК “Укроборонпром”, умисно вчинив дії по заниженню суми податкових відрахувань до державного бюджету України у розмірі 26,6 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вказаній особі повідомлено про підозру в організації умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, вчиненому службовою особою підприємства.

При цьому вказується, що враховуючи відшкодування підозрюваним шкоди, завданої державі несплатою податків, запобіжний захід до підозрюваного не застосовувався. Досудове розслідування триває.

Читайте також: РНБО ініціює міжнародний аудит Укроборонпрому – Президент

Водночас на своїй сторінці у Facebook Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що керівником "Оптимумспецдеталь", якому повідомили про підозру, є Андрій Рогоза.

"Як я заявляв раніше, справа ГПУ про кримінальну діяльність "Оптимумспецдеталь" при поставці товарів "Оборонпрому" вийшла на фінал. Після отримання остаточного Акту податкової перевірки керівнику фірми було оголошено про підозру в ухиленні від сплати податків на суму 26,6 млн грн. Після експертизи переписки Рогози можливими стануть і підозри іншим фігурантам провадження", - написав він.

Луценко додав, що у цій кримінальній справі Рогозі і двом його співучасникам - працівникам СБУ ще в 2018 було пред‘явлене обвинувачення в шахрайстві, яке по зараз розглядається в Печерському суді.

Як повідомляв Укрінформ, 25 лютого у програмі "Наші гроші" була озвучена інформація про "багаторічну схему вимивання сотень мільйонів гривень" із українського оборонного комплексу, до якої, за даними журналістів, нібито, причетний син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського. Пізніше у НАБУ повідомили, що фірми, які фігурують у розслідуванні журналіста Bihus.info Лесі Іванової, є об'єктами розслідувань детективів бюро.

Гладковський відкинув звинувачення у корупції та звернувся до НАБУ й ГПУ з проханням перевірити факти, наведені в журналістському розслідуванні. Він також звернувся з проханням на час перевірки викладених у розслідуванні фактів призупинити його повноваження як першого заступника секретаря РНБО України та голови Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю.

Президент 4 березня підписав указ про звільнення Олега Гладковського з посади першого заступника Секретаря Ради національної безпеки й оборони.

Згодом Укроборонпром повідомив, що директор ДП "Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О.О. Морозова" Олексій Бабіч і директор ДП "Ізюмський приладобудівний завод" Сергій Філоненко також були відсторонені від посад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-