РФ хоче направити українських моряків на психіатричну експертизу - адвокат

РФ хоче направити українських моряків на психіатричну експертизу - адвокат

Укрінформ
У РФ під час слідчих дій стосовно військовополонених моряків Сергія Цибізова, Романа Мокряка і Юрія Без'язичного стало відомо, що всупереч міжнародним законам, їх збираються відправити на психолого-психіатричну експертизу.

Про це повідомив адвокат Микола Полозов у Facebook.

"У ході слідчих дій (5 березня - ред.) військовополонені (Цибізов, Мокряк, Без'язичний - ред.) і їхні адвокати були ознайомлені з постановою про призначення амбулаторної психолого-психіатричної експертизи. По кожному військовополоненому захистом було заявлено, що 3 Женевська конвенція від 12.08.1949 "Про поводження з військовополоненими" не передбачає проведення відносно військовополонених будь-яких психолого-психіатричних експертиз", - написав Полозов.

За його словами, якщо цю експертизу все ж проведуть, сторона захисту наполягає на забезпеченні присутності адвоката під час її проведення.

Читайте також: Росія повинна негайно звільнити українських моряків і кораблі - Волкер

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада 2018 року російські силовики захопили два катери і буксир ВМС Збройних сил України в Керченській протоці, в результаті чого 24 військовослужбовці потрапили в полон. Згодом їх вивезли до Москви, більшість із них тримають у СІЗО "Лефортово". 15 і 16 січня один з московських судів прийняв рішення про продовження арешту українських моряків до кінця квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-