НАЗК закликає суб’єктів декларування не надавати особисті дані у телефонному режимі

НАЗК закликає суб’єктів декларування не надавати особисті дані у телефонному режимі

Укрінформ
До Національного агентства з питань запобігання корупції надійшла інформація про спроби невідомих осіб отримати від суб’єктів декларування особисті дані в телефонному режимі.

У цьому зв'язку агентство закликає утриматися від надання такої інформації телефоном. Про це повідомляється на сайті НАЗК.

"Просимо суб’єктів декларування утриматися від надання особистих даних у телефонному режимі... До Національного агентства з питань запобігання корупції надійшла інформація про спроби невідомих осіб отримати від суб’єктів декларування особисті дані в телефонному режимі", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що під виглядом перевірки декларацій невідомі особи, представляючись працівниками апарату Національного агентства, намагаються отримати будь-яку інформацію стосовно громадян, на яких поширюється дія Закону України «Про запобігання корупції», або членів їх сімей, вимагають погашення кредитів тощо.

"Звертаємо увагу, що Національне агентство не вимагає надання жодної інформації в такий спосіб! Будь-які відомості у суб’єкта декларування або відповідного органу запитуються уповноваженими особами Національного агентства в офіційній письмовій формі поштовим відправленням чи електронним листом", - наголошують у НАЗК.

Читайте також: НАЗК в лютому викрило 236 корупційних порушень

Крім того, повідомляється, що рішення про проведення повної перевірки декларацій приймається на засіданні Національного агентства, про що електронним листом інформується відповідний суб’єкт декларування. Така інформація розміщується на офіційному веб-сайті Національного агентства.

У випадку спроб невідомих осіб отримати інформацію під виглядом повної перевірки декларації або вчинити інші протиправні дії у НАЗК просять повідомляти на електронну адресу: info@nazk.gov.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-