НАЗК направило до суду справи щодо судді, прокурора та директора держпідприємства

НАЗК направило до суду справи щодо судді, прокурора та директора держпідприємства

Укрінформ
Національне агентство направило до суду адмінпротоколи щодо судді, прокурора, директора держпідприємства та ще чотирьох посадовців за несвоєчасне подання декларацій та повідомлень про суттєві зміни у майновому стані.

Про це повідомляється на сайті НАЗК.

"Національне агентство направило до суду адмінпротоколи стосовно 7-ми посадовців за несвоєчасне подання декларацій та повідомлень про суттєві зміни у майновому стані, що виникли у зв’язку з придбанням/продажем квартир, автомобілів та іншого майна", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, як зазначається, НАЗК встановило, що прокурор Київської місцевої прокуратури №5 Альона Скорікова несвоєчасно подала до Реєстру декларацій повідомлення про суттєві зміни в майновому стані у зв’язку з отриманням доходу від продажу квартири в м. Рівне на суму 2 млн гривень.

Генеральний директор ДП “Український науково-технічний центр металургійної промисловості “Енергосталь”” Дмитро Сталінський, за інформацією НАЗК, несвоєчасно повідомив про суттєві зміни в майновому стані після придбання автомобіля Chevrolet Orlando 2017 року випуску вартістю 586,7 тис. гривень.

Також, за повідомленням НАЗК, суддя Київського апеляційного господарського суду Кароліна Тарасенко повідомила Національне агентство про придбання машиномісця вартістю 90 тис. гривень в підземному паркінгу в м. Київ з порушенням встановленого 10-денного строку.

Крім того, зазначається, що не подали відповідне повідомлення до Реєстру декларацій посадовець Головного управління Держпраці у Харківській області Віктор Горобець після продажу автомобіля Mercedes Benz E 220 CDI за 810 тис. гривень, а також посадовець ГУ ДФС у Вінницькій області Олег Ловцов після придбання квартири вартістю 332,8 тис. гривень у Вінницькому районі.

"Стосовно суб’єктів декларування складено протоколи за частиною другою статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення, яка передбачає відповідальність у вигляді накладення штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян", - зауважує НАЗК.

Крім того, за несвоєчасне подання щорічних декларацій за 2017 рік направлено до суду протоколи за частиною першою статті 172-6 КУпАП стосовно депутата Харківської районної ради та інспектора Управління оперативного реагування “Рибоохоронний патруль” Держрибагентства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-