Суд взяв під домашній арешт кума Продана — САП

Суд взяв під домашній арешт кума Продана — САП

Укрінформ
Солом’янський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту Максиму Павицькому, куму колишнього в. о. голови Державної фіскальної служби України Мирослава Продана, підозрюваному у легалізації майна, отриманого високопосадовцем злочинним шляхом.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у Facebook.

"4 березня 2019 слідчим суддею Солом’янського районного суду м. Києва обрано запобіжний захід куму колишнього виконувача обов’язків голови Державної фіскальної служби України Мирослава Продана, підозрюваному у легалізації майна, отриманого злочинним шляхом другом-високопосадовцем", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що суд частково задовольнив клопотання прокурора САП та обрав для Максима Павицького запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

"Зауважимо, Максиму Павицькому повідомлено про підозру у вчиненні правочинів із коштами у сумі понад 89 млн гривень, що були одержані внаслідок незаконного збагачення виконувача обов’язків голови Державної фіскальної служби України Мирослава Продана", - наголосили у САП і додали, що за ці кошти підозрюваним для свого товариша-високопосадовця було придбано зокрема 2 квартири у новобудові ЖК «Французький квартал» вартістю 6,7 млн грн, два будинки в Турецькій Республіці вартістю 78 млн грн, три автомобілі, з яких один Mercedes-benz GLE та два Toyota Land Cruiser, загальною вартістю 3,4 млн грн та будинок під Києвом.

Читайте також: САП: замість незаконного збагачення - недостовірне декларування

Як повідомляв Укрінформ, 15 листопада 2018 року прокурори САП заочно повідомили про підозру у незаконному збагаченні колишньому в.о. голови ДФС Мирославу Продану.

У відомстві заявили, що він підозрюється у набутті за час роботи на посадах в.о. заступника та голови ДФС з липня 2016 року по червень 2018 року у власність грошових коштів у сумі понад 89 млн грн, за які для його особистого користування придбано кілька об’єктів нерухомого майна і транспортних засобів.

Слідство також перевіряє причетність Продана до придбання інших об’єктів нерухомості в місті Києві та люксових автомобілів.

У свою чергу Продан відкидає всі висунуті йому обвинувачення.

4 грудня суд відпустив Мирослава Продана на поруки народних депутатів, зобов'язавши його носити електронний браслет. Апеляційний суд залишив це рішення чинним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-