Освіта для сталого розвитку: в Україні приймають заявки на отримання премії ЮНЕСКО

Освіта для сталого розвитку: в Україні приймають заявки на отримання премії ЮНЕСКО

Укрінформ
В Україні розпочався прийом заявок на конкурс на здобуття премії ЮНЕСКО “Освіта для сталого розвитку”.

Про це повідомляє Міністерство освіти та науки.

"Планується, що кожен з трьох переможців конкурсу отримає 50 тис. доларів США. Їм також пропонуватимуть долучитися до Партнерських мереж Глобальної програми дій щодо освіти задля сталого розвитку (Partner Networds of the Global Action Programme on Education for Sustainable Development)", - йдеться у повідомленні

Проекти мають відповідати низці вимог. Зокрема, на момент аплікації він має реалізуватися щонайменше 4 роки; мати докази результативності та впливу відносно інвестованих ресурсів; мати можливості масштабування та відтворення. Крім того, проект має робити внесок в одну або більше з 5 ключових сфер діяльності Глобальної програми дій (Global Action Programme) - йдеться про розвиток політики; трансформацію освітніх середовищ; розбудову потенціалу викладачів; підтримку та мобілізацію молоді; розвиток сталих рішень на місцевому рівні.

Заявку можна подати до 18 год. 25 березня.

Подаватися можуть як індивідуальні заявники, так і заклади освіти та неурядові організації, уточнили у МОН.

Читайте також: Україна відстоюватиме Ханський палац і Херсонес у міжнародних судах — Нищук

Розглядати заявки та визначати номінантів буде секторальна рада сектору освіти Національної комісії України у справах ЮНЕСКО Міністерства освіти і науки України під головуванням заступника міністра Юрія Рашкевича. Про результати відбору всі заявники будуть повідомлені листом на електронну пошту не пізніше 9 квітня.

Премію ЮНЕСКО “Освіта для сталого розвитку” було засновано у 2015 році з ініціативи уряду Японії (‘UNESCO-Japan on Education for Sustainable Development). Вона спрямована на підтримку освітніх проектів і програм, що сприяють імплементації Цілей сталого розвитку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-