Президента хочуть просити про помилування Дронова

Президента хочуть просити про помилування Дронова

Укрінформ
На офіційному сайті Президента розміщено прохання про помилування засудженого за смертельне ДТП у Харкові Геннадія Дронова.

Документ доступний у розділі "Електронні петиції".

Автор петиції Андрій Федоров вважає, що Дронов "засуджений несправедливо". На даний момент під петицією стоїть 829 підписів з 25 тисяч необхідних.

Як повідомляв Укрінформ, 26 лютого 2019 року Київський райсуд Харкова виніс вирок у справі про смертельне ДТП в центрі міста. Олена Зайцева та Геннадій Дронов отримали по 10 років позбавлення волі та 3 роки позбавлення права керувати автомобільним транспортом.

Одразу після суду адвокат Дронова Сергій Перепелиця заявив журналістам, що готує апеляцію на вирок. Водночас адвокат Зайцевої Юлія Козир сказала, що рішення про оскарження ще не ухвалено.

За словами прокурора Максима Блохіна, вирок - справедливий і об'єктивний, провина обох засуджених доводиться численними доказами у справі.

Читайте також: Смертельна ДТП у Харкові: адвокат каже, що у Дронова немає грошей сім'ям постраждалих

18 жовтня 2017 року на вулиці Сумській у центрі Харкова автомобіль Lexus під керуванням 20-річної студентки Харківського національного університету імені Каразіна Олени Зайцевої врізався в автомобіль Volkswagen Tuareg під керуванням 49-річного підприємця Геннадія Дронова, що виїжджав на перехрестя. В результаті, Lexus відкинуло на пішоходів, які переходили дорогу на зелене світло. На місці загинули п'ятеро людей, шоста жертва померла в лікарні, ще шестеро були важко травмовані.

Після оголошення вироку Олена Зайцева і Геннадій Дронов відправлені до СІЗО: нещодавно Київський райсуд Харкова продовжив їм ще на 2 місяці утримання під вартою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-