Чиновники Мінприроди “підробляли” на небезпечних відходах

Чиновники Мінприроди “підробляли” на небезпечних відходах

Фото
Укрінформ
Служба безпеки зафіксувала протиправний механізм, пов’язаний з вимаганням неправомірної вигоди в особливо великих розмірах, організований посадовцями Міністерства екології та природних ресурсів.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

“Оперативники спецслужби задокументували, що чиновники Мінприроди за посередництва службовців ДП “Центр охорони довкілля”, що входить до сфери управління Київської облдержадміністрації, організували систематичне отримання неправомірної вигоди від суб’єктів господарювання. Зловмисники одержували гроші за видачу ліцензій на право поводження з небезпечними відходами від комерційних структур, які не мають реальних виробничих потужностей для їх утилізації”, - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці встановили, що через протиправну видачу ліцензій на поводження з небезпечними відходами об’єктів критичної інфраструктури, утилізація відходів здійснювалась у непередбачених для цього місцях або взагалі не здійснювалась. За висновками експертів некваліфіковане поводження з відходами підприємств нафто-газової, хімічної, металургійної галузей створювало передумови до завдання значної шкоди навколишньому природному середовищу, життю і здоров’ю населення та виникнення надзвичайних подій техногенного характеру.

Читайте також: З початку лютого поліція викрила у хабарництві понад 30 посадовців

Під час санкціонованих слідчих дій за місцями роботи та проживання фігурантів справи, в особистих транспортних засобах та банківській установі правоохоронці виявили документацію, носії інформації, гроші в особливо великих розмірах, які вказують на причетність до незаконних оборудок посадовців Міністерства.

У рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо повідомлення про підозру фігурантам справи.

Тривають слідчі дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-