Мінінформ за рік уклав 70 нових угод з кабельними мережами різних країн

Мінінформ за рік уклав 70 нових угод з кабельними мережами різних країн

Укрінформ
Україна розширює присутність власного мовника в кабельних мережах за кордоном.

Про це під час презентації звіту Міністерства інформаційної політики за 2018 рік сказав державний секретар відомства Андрій Біденко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми уклали у 2018 році понад 70 нових угод з кабельними мережами різних країн світу, в основному це Західна Європа. Цього року опрацьовуватимемо Північну та Південну Америку”, - сказав Біденко.

За його словами, також досягнуто домовленості про заходження UA:TV в кабельні мережі Білорусі.

Водночас держсекретар МІП відзначив, що неможливість доступу до українських каналів для тих українців, які виїздять за кордон на відпочинок, можна пояснити тим, що готелі, як правило, віддають перевагу супутниковому телебаченню, та формують список каналів відповідно до тієї аудиторії, яка до них приїздить.

Звітна прес-конференція керівництва Міністерства інформаційної політики України / Геннадій Мінченко, Укрінформ

“Тут дуже важлива задача нас, українців, коли ми приїжджаємо в готель чи купуємо тур, просити туроператора попередити приймаючу сторону, щоб був український канал. Тому що можливість підключати UA:TV існує майже у всіх країнах, за дуже рідкісними винятками. Українські телеканали можна зловити навіть над Уралом в Росії. Вони є в кабельних мережах у Польщі, Грузії, Словенії, Данії. На сайті UA:TV є інтерактивна карта, де можна дізнатися, в яких країнах присутній український мовник”, - розповів Біденко.

Читайте також: МІП презентувало платформу з вивчення української для іноземців

Він зазначив, що цього року планується провести інформаційну кампанію для українців про можливість підключення українського ТВ на популярних курортах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-