МЗС доповнить електронну систему ДРУГ

МЗС доповнить електронну систему ДРУГ "шенгенським калькулятором"

Укрінформ
Міністерство закордонних справ планує доповнити електронну систему добровільної реєстрації українських громадян при подорожах за кордон (ДРУГ) "шенгенським калькулятором" для обліку дозволеного законодавством ЄС терміну перебування в країнах зони.

Про це заявив під час спілкування з журналістами директор Департаменту консульської служби МЗС Сергій Погорельцев, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"ДРУГ - це продукт для нашого громадянина, який має намір подорожувати за кордон або вже перебуває там... Він дуже якісний, сучасний і потрібний. Ми будемо його популяризувати і вдосконалювати, зокрема, розмістимо у цьому ресурсі так званий шенгенський калькулятор, який допомагатиме громадянам правильно підраховувати відповідно до відомої формули 90/180 дні дозволеного перебування відповідно до законодавства ЄС", - сказав Погорельцев.

Він нагадав, що, зареєструвавшись у системі, можна отримати інформацію про країну подорожі, повідомлення стосовно застережень щодо відвідання тієї чи іншої країни або її регіону.

Читайте також: Відсьогодні дані про "примусові повернення" вноситимуть до шенгенської інформсистеми

"Але головне - якщо в країні під час перебування громадянина настає якась критична ситуація, пов'язана зі стихійними лихами чи військовими конфліктами, він отримає максимально повну інформацію про те, що відбувається, і рекомендації, в який спосіб треба діяти, приміром, куди прибути у разі необхідності евакуації з країни", - акцентував директор Департаменту консульської служби МЗС.

Погорельцев поінформував, що майже за рік дії системи ДРУГ нею скористалося більше 5 тисяч громадян.

"Це відносно маленька кількість. Можливо, певна категорія громадян з перестрогою ставиться до необхідності реєастрації, але це дуже корисна, спрямована лише на допомогу нашим співвітчизникам система", - запевнив дипломат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-