Причетним до розкрадань в оборонці повідомлять про підозру наступного тижня - ГПУ

Причетним до розкрадань в оборонці повідомлять про підозру наступного тижня - ГПУ

Укрінформ
Наступного тижня прокуратура повідомить про підозру причетним до розкрадань в українському оборонному комплексі.

Про це заявив в інтерв'ю телеканалу "Прямий" генеральний прокурор Юрій Луценко.

"Планую наступного тижня оголосити підозру всім винним і показати суспільству, що ця фірма, як і десятки до неї, буде відповідати згідно з чинним законодавством... Підозра буде вручена тому підприємству, яке переводило зароблені кошти в готівку, не сплачуючи при цьому жодних податків. І, власне, це підприємство буде предметом підозри", – сказав Луценко, відповідаючи на запитання щодо позиції стосовно Укроборонпрому.

Як повідомлялося, 25 лютого у програмі "Наші гроші" була озвучена інформація про "багаторічну схему вимивання сотень мільйонів гривень" із українського оборонного комплексу, до якої, за даними журналістів, нібито причетний Ігор Гладковський - син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського. Ігор Гладковський разом зі своїми спільниками нібито втридорога постачали на українські оборонні підприємства деталі до військової техніки, які були ввезені контрабандою з Росії.

Пізніше у НАБУ повідомили, що фірми, які фігурують у розслідуванні журналіста "Bihus.info" Лесі Іванової, є об'єктами розслідувань детективів бюро.

У відповідь перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський відкинув звинувачення у корупції, які пролунали у програмі "Наші гроші", та звернувся до НАБУ й ГПУ з проханням перевірити факти, наведені в журналістському розслідуванні.

Він також звернувся з проханням на час перевірки правоохоронними органами викладених у розслідуванні фактів призупинити його повноваження як першого заступника секретаря РНБО України та голови Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю.

Читайте також: Вінник гарантує об’єктивне розслідування щодо фактів зловживань в "Укроборонпромі"

Президент Петро Порошенко підтримав відсторонення Олега Гладковського від виконання обов'язків першого заступника секретаря РНБО.

27 лютого генпрокурор Луценко повідомив, що ГПУ ще з 2016 року проводить слідство щодо багатьох постачальників на підприємства оборонного комплексу.

На початку 2017 року у ТОВ "Оптимумспецдеталь" і ТОВ "Ренал", які фігурують у розслідуванні журналістів, були проведені обшуки.

А нещодавно перевірка Державної фіскальної служби контрагентів цих фірм виявила 22 млн гривень збитків держбюджету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-