Рева розповів про першу хвилю виплат субсидій

Рева розповів про першу хвилю виплат субсидій "живими грошима"

Укрінформ
Перші виплати отримувачам субсидій, які були призначені на поточний опалювальний сезон до січня 2019 року, будуть здійснені в березні. 

Про це під час години запитань до уряду сказав міністр соціальної політики Андрій Рева, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Субсидіанти, які отримали субсидії до січня 2019 року, одержать готівку за лютий уже в березні. Передбачено різні способи виплати громадянам цих коштів. Заощаджені завдяки економному споживанню ресурсів кошти відразу залишатимуться у споживачів", - розповів Рева.

За його словами, у березні 2019 року домогосподарства отримають готівкові кошти у розмірі призначеної їм субсидії за лютий. Загалом на виплату субсидій з бюджету в березні буде спрямовано 5 млрд 663 млн грн.

Читайте також: Стало відомо, коли українці отримають перші субсидії грошима

"У середньому це становить 1681 грн. Субсидії мають індивідуальний характер: від нуля до 24 тисяч, у нас є у Харківській області субсидіанти, що отримують таку суму. З 12 березня до кінця місяця громадяни можуть у будь-який день прийти у відділення, пред'явити паспорт та ідентифікаційний код, отримати субсидії", - розповів Рева.

Він додав, що у квітні субсидіанти аналогічним чином отримають кошти за березень, а у травні - за квітень.

"З травня 2019 року субсидії у грошовій формі надаватимуться всім, хто їх отримує в неопалювальний період. Також планується розпочати оплату у грошовій формі пільг на ЖКП. Таким чином, з жовтня 2019 року грошова форма охопить усіх без винятку отримувачів пільг та субсидій", - нагадав Рева.

Міністр також додав, що кожен субсидіант отримає персональне повідомлення поштою, де будуть вказані інструкції щодо використання коштів та інформація про нововведення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-