Суд переніс розгляд апеляції на запобіжний захід Мангеру

Суд переніс розгляд апеляції на запобіжний захід Мангеру

Укрінформ
Апеляційний суд Києва переніс на 1 березня розгляд скарги ГПУ на рішення суду першої інстанції про обрання голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру, підозрюваному в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк.

Причина перенесення засідання — неявка Мангера та його адвокатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні, виходячи з того, що відсутні підозрюваний і захисники, які висловили клопотання про перенесення засідання, колегія суддів, порадившись на місці, приймає рішення про відкладення засідання на 12 годину 1 березня", - сказав головуючий суддя.

На початку судового засідання суддя повідомив, що до суду надійшло клопотання про перенесення розгляду апеляції прокуратури у зв’язку з тим, що підозрюваний Мангер на даний час перебуває у Шевченківському райсуді столиці, де розглядається клопотання прокуратури про продовження дії обов’язків, покладених на підозрюваного.

Крім того, перенести засідання просили і адвокати Мангера Олександр Шадрін та Костянтин Глоба, які не змогли прибути на нього.

У свою чергу прокурори не заперечували проти перенесення розгляду їхньої скарги на запобіжний західний Мангеру.

Також у ході засідання суддя зачитав заяву адвоката Мангера Олександра Шадріна, у якій він просив надати охорону батьку загиблої активістки Віктору Гандзюку. Водночас суддя, розглянувши заяву адвоката, заявив, що вона складена некоректно, оскільки в цій заяві було неправильно зазначене прізвище загиблої Катерини Гандзюк та її батька. Суддя назвав це злим умислом.

Крім того, суддя зауважив, що ця заява не підлягає розгляду, оскільки з клопотанням про надання охорони Віктору Гандзюку потрібно звертатися до органу досудового розслідування.

У свою чергу адвокат Дмитро Ільченко назвав неправильно написане прізвище технічною помилкою.

Читайте також: Геращенко закликає дати охорону батькові Гандзюк

Як повідомлялося, 31 липня 2018 року активістку Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою біля під'їзду її будинку у Херсоні, внаслідок чого опіками було уражено 30% тіла жінки. Гандзюк перенесла декілька операцій, але 4 листопада 2018 року померла.

11 лютого 2019 року Генпрокуратура оголосила голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру підозру в організації вбивства Гандзюк. У ніч проти 15 лютого суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави у 2 млн 497 тисяч 300 гривень. Заставу вніс адвокат Мангера.

Прокуратура оскаржила це рішення, наполягаючи на запобіжному заході для Мангера у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-