У Ризі стартували Дні української книги

У Ризі стартували Дні української книги

Фото
Укрінформ
Дні української книги у столиці Латвії розпочалися з презентації проекту "Книга-мандрівка. Україна".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, презентація "Книги-мандрівки. Україна" від її автора Марії Воробйової відбулася для наймолодших "книжкових експертів" (учнів 1-5 класів) Ризької української середньої школи. Діти дізналися безліч цікавих фактів про Україну та українців, переглянули мультфільми, взяли участь у вікторині, в якій розіграли екземпляри "Книги-мандрівки".

Дні Української книги в Ризі організовано паралельно з "Латвійською книжковою виставкою", яка проходитиме у Виставковому центрі на Кіпсалі 1-3 березня. Українська програма - одна з найбільших. Її презентуватиме велика делегація з нашої країни на чолі з відомим у світі письменником Андрієм Курковим. 1-3 березня відвідувачі стенду "Українська книга" зможуть знайомитися з останніми новинками українських видавництв і взяти участь в різноманітних подіях.

Крім того, 1 березня з 12:00 до 13:00 відбудеться захід ”ПЕН-клуб Україна" рекомендує", ведучим якого буде Курков. Присутніх ознайомлять з найкращими, на погляд ”ПЕН-клубу Україна”, книжками українських авторів. О 16:00-17:00 координатор медіа-проекту “Читаємо” Ірина Батуревич представлятиме ініційоване нею дослідження "Куди рухається український книжковий ринок та література у 2019 році: тренди, популярні ніші в цифрах та фактах. Презентація та прогнози на підставі досліджень Ukrainian Reading and Publishing Data 2018".

Дні української книги в Ризі / Фото: Посольство України в Латвії

Після цього в Посольстві України відбудеться зустріч українських літературних діячів (Андрій Курков, Юрій Винничук, Олександр Красовицький, Марія Воробйова, Ірина Батуревич) з українською громадою Латвії, темою якої буде обговорення спільних зусиль держави, громадськості, міжнародних організацій задля визволення українських політичних в’язнів у РФ.

В суботу о 15:15 у Виставковому центрі на Кіпсалі розпочнеться майстер-клас написання казок та оповідань для дітей. А о 17:00-18:00 відбудеться презентація, підготовлена українським видавництвом “Фоліо”. Її теми - особливості книжкового ринку України, робота з авторами, просування української літератури за кордоном та можливості видавця бути агентом свого автора за межами України. Ведучі заходу: гендиректор “Фоліо” Олександр Красовицький, автори видавництва Андрій Курков та Юрій Винничук.

Читайте також: Найвищі нагороди Естонії, Латвії та Литви привезли на виставку в Київ

Після закінчення книжкової виставки Дні української книги триватимуть. У понеділок, 4 березня, відбудуться три цікаві заходи. Зокрема, Латвійській національній бібліотеці буде передана добірка української дитячої літератури. Потім пройдуть майстер-класи для учнів Ризької української середньої школи: "Казки" (для учнів 2-3 класів) - Андрій Курков; "Містифікації", тобто веселі історії в дусі барона Мюнхгаузена (для учнів 7-9 класів) - Юрій Винничук.

На завершення Днів української книги в "Домі Євросоюзу" в центрі міста відбудеться публічна дискусія "Роль письменників у боротьбі проти пропаганди і за свободу слова у добу пост-правди" (15:00-17:00).

Низку заходів "Українська книга" підготували та проводять Посольство України в Латвійській Республіці, Товариство "Латвія - Україна / Latvija – Ukraina" та видавництво "Фоліо".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-