Рецепти та лікарняні: Супрун анонсувала нові опції eHealth

Рецепти та лікарняні: Супрун анонсувала нові опції eHealth

Укрінформ
Українська делегація взяла участь у четвертому саміті глобального цифрового партнерства в галузі охорони здоров'я (Global Digital Health Partnership) в Індії. 

У ході саміту Україна підписала міжнародну декларацію у галузі електронної системи охорони здоров'я, повідомляє МОЗ.

“Українська делегація, за участю представників МОЗ, взяла участь в Global Digital Health Partnership. Разом з представниками країн з усього світу обговорювали глобальну співпрацю у сфері розробки та імплементації нових підходів з точки зору сучасних технологій”, - йдеться у повідомленні.

За словами в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун, було досягнуто домовленостей про подальшу співпрацю України з іншими країнами щодо розвитку цифрового здоров’я.

“На заході було прийнято The Delhi Declaration on Digital Health. Кейси інших країн можуть стати хорошими прикладами для наслідування для нас. У дечому ми можемо стати прикладом для інших. Розповіла колегам про нашу систему eHealth та на якому етапі впровадження ми знаходимося зараз", - зазначила Супрун.

За її словами, “електронне здоров’я" вже працює в Україні.

Читайте також: Понад 26 мільйонів українців підписали декларації зі своїм лікарем

“Ми відкриваємо цей ринок для IT-бізнесу та вводимо прозорі і однакові для всіх правила. Пацієнти вже відчувають ці зміни та з задоволенням використовують надані їм нові можливості - запис до лікаря онлайн або моніторинг ходу трансформації охорони здоров’я. Список доступних опцій буде розширено вже цього року: рецепти на ліки, лікарняні листи, історія хвороби - все це плануємо зробити доступним в електронному режимі", - заявила Супрун.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні до eHealth приєдналися понад 1800 медичних закладів та 24,5 тисячі лікарів. Також до системи долучилися 15 МІСів (медичні інформаційні системи), які допомагають впроваджувати сучасні технологічні рішення до системи.

У МОЗ наголошують, що діджиталізація - це ефективний запобіжник від корупційних ризиків. У системі можна чітко відслідкувати, кому, скільки та за які послуги були виділені кошти Національною службою здоров’я України. Також однією з основних переваг Health є те, що пацієнтам не треба зберігати копії своїх медичних карток та історію хвороби. Усі відомості про лікування пацієнта, його медичні протипоказання або хронічні хвороби можна легко знайти в системі. Лікар, користуючись міжнародними протоколами та електронною системою, не зможе виписати пацієнту рецепт на непотрібні ліки, наприклад, антибіотики - система просто не дозволить цього зробити. Дані, що буде збирати система, дадуть можливість аналізувати епідеміологічні тренди та покриття імунізацією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-