Фріз у США зустрілася з ветеранами українського походження

Фріз у США зустрілася з ветеранами українського походження

Укрінформ
На зустрічі з американськими ветеранами українського походження озвучили, що в Україні необхідно створити Центр психічного здоров‘я, до складу якого входитиме і тренінговий центр для підготовки фахівців у сфері психосоціальної адаптації.

Про це йшлося на зустрічі міністра у справах ветеранів України Ірини Фріз, яка перебуває з робочим візитом у США, з представниками Ukrainian American Veterans - американських ветеранів українського походження, повідомляє Урядовий портал.

«Ми зацікавлені максимально запозичити американський досвід роботи з ветеранами та їх родинами. Нам надзвичайно цікаво ознайомитися з системою ветеранських шпиталів і центрів підтримки. У нас є потреба у впровадженні онлайн-системи, які давно та успішно працюють в США, тому ми й надалі розраховуємо на плідну співпрацю», - звернулася до співрозмовників Фріз.

Вона поінформувала американських ветеранів українського походження про першочергові плани відомства, зокрема про напрацювання відповідної законодавчої бази. Міністр також надала інформацію про створення Єдиного реєстру ветеранів та презентувала план створення онлайн-платформи «Е-ветеран».

Окремо Фріз зупинилася на пілотному проекті, який Міністерство у справах ветеранів реалізовуватиме найближчим часом. Йдеться про створення психологічного профілю ветерана на базі однієї з областей. Згаданий проект передбачає залучення до його реалізації і самих ветеранів.

Читайте також: Порошенко схвалив створення держреєстру ветеранів війни

Американські ветерани досить давно підтримують Україну, особливо щодоі лобіювання інтересів у Конгресі США. Зокрема, влітку минулого року представники Ukrainian American Veterans взяли участь у Міжнародному волонтерському та ветеранському форумі «Там, де ми – там Україна» під патронатом Президента України Петра Порошенка, що відбувався у Мистецькому Арсеналі. Досить активно вони опікуються і питаннями реабілітації українських військових та ветеранів у Сполучених Штатах Америки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-