Хто видаватиме рецепти за програмою

Хто видаватиме рецепти за програмою "Доступні ліки"

Укрінформ
Кожний п’ятий заклад надання первинної медичної допомоги в Україні є приватним, і в них також можна буде отримувати електронні рецепти у рамках програми реімбурсації.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров’я України Павло Ковтонюк на засіданні уряду у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“В Україні кожен п’ятий заклад надання первинної медичної допомоги є приватним. У нас були проблеми з тим, щоб приватні медичні заклади виписували рецепти за програмою “Доступні ліки”, бо було багато бюрократії. Тепер цих проблем не буде і якщо людина обрала собі лікаря з приватного медичного закладу або лікаря ФОП, жодних проблем з рецептами не буде”, - зазначив Ковтонюк.

Як повідомляв Укрінформ, з квітня 2019 року ліки за урядовою програмою реімбурсації “Доступні ліки” можна буде отримати тільки за електронним рецептом, виписаним сімейними лікарями, терапевтами та педіатрами через електронну систему охорони здоров’я. Перехід програми “Доступні ліки” до НСЗУ дозволить пацієнтам отримувати ліки за рецептом у будь-якій аптеці в Україні, яка має договір з НСЗУ, без прив'язки до місцевості, де цей рецепт був виданий.

Читайте також: Уряд збільшив бюджет "Доступних ліків" на 30%

Кабінет міністрів України на засіданні у середу 27 лютого 2019 року ухвалив рішення щодо адміністрування державної програми “Доступні ліки” Національною службою здоров’я України (НСЗУ). Згідно з відповідним рішенням, у березні 2019 року НСЗУ підписуватиме договори з аптеками по всій країні. З квітня 2019 року запрацює електронний рецепт і НСЗУ почне оплати аптекам за програмою.

Це регламентовано постановами Кабінету міністрів від 27 лютого 2019 року “Деякі питання реімбурсації лікарських засобів”, “Деякі питання щодо договорів про реімбурсацію”, “Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті на відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-