Бенедикт XVI зустрівся з предстоятелем УГКЦ Святославом

Бенедикт XVI зустрівся з предстоятелем УГКЦ Святославом

Укрінформ
Бенедикт XVI, який очолював Католицьку церкву в 2005-2013 рр, прийняв у своєму помешканні у ватиканському монастирі Mater Ecclesiae главу УГКЦ блаженнішого Святослава (Шевчука).

Як повідомляє секретаріат глави УГКЦ в Римі, предстоятель УГКЦ розповів Папі-емериту про ситуацію в Україні та подарував свою книжку “Скажи мені правду”.

"На початку розмови блаженніший Святослав подякував Бенедикту XVI за підтримку України та УГКЦ. Святіший Отець одразу торкнувся теми війни в Україні, назвавши її “великою трагедією” для Європи. Він запевнив главу УГКЦ у щоденних молитвах за мир в Україні, вказавши на необхідність докласти всіх зусиль, щоб воєнні лихоліття минулого Європи не повторилися у сьогоденні", - йдеться в повідомленні.

Предстоятель УГКЦ зазначив, що Україна є “східними воротами Європи, тому якщо ці ворота не витримають російської агресії, інші європейські країни стануть її жертвами”.

Бенедикт XVI також поцікавився життям та розвитком УГКЦ в Україні та діаспорі. У цьому контексті блаженніший Святослав згадав світлу постать патріарха Любомира. Святіший Отець назвав його “людиною великої мудрості”, а блаженніший Святослав указав на загальнонаціональний вимір морального авторитету покійного.

Читайте також: УГКЦ закликає українців прийти на вибори

Під час розмови Святослав також ознайомив Папу-емерита із сучасною релігійною ситуацією в Україні та розповів про роль УГКЦ в екуменічному та міжрелігійному діалозі.

На завершення аудієнції глава УГКЦ подарував йому свою книжку “Скажи мені правду”. Вона нещодавно вийшла в Італії у видавництві, що володіє правом на видання книжок Бенедикта XVI.

Під час розмови Папа-емерит декілька разів наголосив, що молиться за мир в Україні і запевнив, що і надалі “супроводжуватиме український народ своїми молитвами”. На прощання він подарував главі УГКЦ пам’ятну медаль, випущену на честь його папського служіння.

Папа Бенедикт XVI був головою Католицької церкви з 2005 по 2013 рік. Зрікся престолу 28 лютого 2013 року, пояснивши це поганим станом здоров'я. Зараз є Почесним Папою Римським. Йому також надано титул Папи-емерита, тобто Папи, який, відслуживши зрікся престолу і перебуває на покої.

Фото news.ugcc.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-