Серед органів МВС українці найбільше довіряють рятувальникам

Серед органів МВС українці найбільше довіряють рятувальникам

Опитування
Укрінформ
Державна служба з надзвичайних ситуацій має найбільшу з органів системи МВС довіру громадян – 61%, Держприкордонслужбі довіряють 52% громадян.

Про це повідомляє прес-служба МВС, посилаючись на соціологічне дослідження Центру Разумкова.

“Соціологи Центру Разумкова зафіксували високий рівень довіри громадян до органів системи МВС. Державна служба з надзвичайних ситуацій має найбільшу з органів системи МВС довіру громадян – 61%. Державній прикордонній службі довіряють 52%, Національній гвардії України - 50%, Департаменту патрульної поліції — 40,4%”, - зазначається у повідомленні.

Так, якщо порівнювати з результатами соцопитування, проведеного в червні 2018 року, рівень довіри до патрульних поліцейських збільшився на 5,2%.

“Національній поліції довіряють 37,8 % опитаних. Рівень довіри збільшився на 4,9%”, - зазначили у відомстві.

У свою чергу міністр внутрішніх справ Арсен Аваков наголосив, що за будь-якими опитуваннями рівень довіри до НПУ знаходиться на рівні від 30 до 37%, а до інших органів МВС — Нацгвардії, ДПСУ, ДСНС — вища.

Читайте також: Більше 70% українців вважають, що на Донбасі - війна з Росією

Водночас підкреслюється, що згідно із цим соцопитуванням, серед інститутів держави та суспільства найбільшу довіру опитані висловили волонтерським організаціям - 67%.

Загальнонаціональне дослідження провели в період із 7 по 14 лютого 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-