Журналіст

Журналіст "Схем" поскаржився у поліцію, що за ним стежить охорона Ахметова

Укрінформ
Поліція відкрила кримінальне провадження за заявою журналіста програми “Схеми” Михайла Ткача щодо стеження за ним та знімальною групою програми.

Про це у Facebook зазначив речник Національної поліції Ярослав Тракало.

“22.02.2019 року до Національної поліції України надійшла заява журналіста знімальної групи Схеми: корупція в деталях — RFERL, редакція Радіо Свобода, Михайла Ткача, про вчинення щодо нього злочину, а саме – перешкоджання його законній професійній діяльності як журналіста”, - зазначив речник.

Він поінформував, що у цій заяві йшлося, зокрема, про те, що у Києві невідомі особи на автомобілях впродовж кількох місяців здійснюють стеження за знімальною групою, а 21 лютого 2019 року знімальна група була заблокована цими автомобілями, через що не змогла продовжити роботу за редакційним завданням.

Читайте також: Фірми із журналістського "викриття", є об'єктами розслідувань НАБУ

“Після отримання заяви того ж дня Головне слідче управління внесло зазначені відомості до ЄРДР з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 3 статті 171 ККУ (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів)”, - додав Тракало.

Водночас він наголосив, що “будь-які спроби чи методи тиску на журналістів, навіть у завуальованій формі, є неприпустимі”.

“Всі докази, надані до поліції, будуть ретельно вивчені, а сам факт має отримати належну правову оцінку і реакцію з боку правоохоронців”, - запевнив він.

Раніше журналісти програми “Схеми” заявили, що охоронці олігарха Ріната Ахметова нібито систематично стежать за журналістом Михайлом Ткачем і знімальною групою програми розслідувань "Схеми".

Журналіст програми "Схеми" Михайло Ткач подав заяву в Нацполіцію через стеження з боку охорони олігарха Ріната Ахметова за ним і знімальною групою, яке, за словами журналістів, триває протягом півроку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-