У Києві презентують видання про репресованих міністрів Української революції

У Києві презентують видання про репресованих міністрів Української революції

Фото
Укрінформ
Історії 23-х міністрів УНР та Української держави, яких за їхню діяльність двічі та тричі заарештовували й засуджували під час чотирьох хвиль політичних переслідувань в СРСР, розкажуть на презентації книги "Горе переможеним. Репресовані міністри Української революції".

Про це повідомляє Український інститут національної пам’яті.

"Це видання створено Галузевим державним архівом Служби безпеки України за сприяння Інституту історії НАН України, Українського інституту національної пам’яті, Центру досліджень визвольного руху, Центрального державного архіву вищих органів влади та управління України і Центрального державного архіву громадських об’єднань України на основі розсекречених архівних документів комуністичних репресивних органів", - йдеться у повідомленні.

Як зазначає директор Архіву СБУ Андрій Когут, про переважну більшість міністрів було відомо, що їх репресували, проте до цього часу це не розглядалось в якості репресії проти тих, хто займав міністерські посади періоду Першої незалежності України.

"Однак аналіз справ показує, що один з ключових мотивів репресій — той, що вони намагалися будувати незалежну Україну. Сьогодні дуже важливо, аби кожен із нас усвідомлював, чим може завершитися нехтування другим шансом незалежності для кожного з нас і в першу чергу для тих, хто взяв на себе відповідальність управління державними інституціями", - підкреслює він.

Читайте також: Інститут нацпам'яті за рік видав 22 книги та підготував 11 виставок - В'ятрович

Презентація відбудеться 28 лютого о 18.30 в Інформаційно-виставковому центрі Музею Майдану (Майдан Незалежності, 2, Будинок профспілок, 2-й поверх).

Оскільки кількість місць обмежена, бажаючих просять зареєструватися заздалегідь.

Фото: uinp.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-