У Росії стверджують, що українські моряки

У Росії стверджують, що українські моряки "задоволені обстеженням"

Укрінформ
Троє військовополонених українських моряків проходили поглиблене медичне обстеження у 1-й Градській лікарні Москви.

Про це повідомив "Інтефаксу" відповідальний секретар місцевої Громадської наглядової комісії Іван Мельников.

"Члени ГНК відвідали в СІЗО Андрія Ейдера, Василя Сороку та Андрія Артеменка з метою перевірки їх стану здоров'я після виписки з медблоку. Моряки розповіли, що їм було проведено комплексне медичне обстеження, яким вони залишилися задоволені", - сказав Мельников.

За його словами, моряків оглянули терапевт, хірург, невропатолог, нейрохірург, лор, офтальмолог. Також їм була проведена комп'ютерна томографія.

"Як розповів Артеменко, офтальмолог виписала йому краплі і мазь для очей. Він сказав, що після їх застосування зір перестав погіршуватися. Він попросив ще одну консультацію офтальмолога, про що ми попросили адміністрацію СІЗО. Ейдер у свою чергу розповів, що лікар все ще констатував у нього посттравматичний синдром, але обіцяв, що за деякий час він мине", - пояснив Мельников.

За його словами, з військовополоненим Сорокою членам ГНК не вдалося поспілкуватися, тому що "він був на черговому обстеженні".

Він зазначив, що полонених моряків систематично відвідують уповноважений із захисту прав громадян в РФ Тетяна Москалькова, московський омбудсмен Тетяна Потяєва, а також співробітники українського консульства в Москві.

Читайте також: У трьох поранених українських моряків залишаються осколки в тілі — адвокат

Раніше адвокати поранених військовополонених українських моряків повідомляли про недостатньо кваліфіковане медичне обслуговування їх підзахисних.

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада 2018 року російські військові біля берегів Криму обстріляли і захопили три кораблі Військово-морських сил України: катери «Бердянськ» і «Нікополь» і буксир «Яни Капу», які прямували з Одеси до Маріуполя, - а також їх екіпажі. У полон потрапили 24 українці, троє з них були поранені.

Підконтрольні Росії «суди» в окупованому Криму заарештували на два місяці всіх затриманих українських моряків за обвинуваченням за ч. 3 ст. 322 Кримінального кодексу РФ (незаконний перетин кордону). Зараз всі вони знаходяться в СІЗО «Лефортово».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-