У «Київській Фортеці» відкрилась благодійна виставка на підтримку полонених моряків

У «Київській Фортеці» відкрилась благодійна виставка на підтримку полонених моряків

Фото
Укрінформ
У Національному історико-архітектурному музеї «Київська Фортеця» в суботу відкрилася благодійна виставка «Повернення додому» на підтримку українських військовополонених моряків.

Про це повідомляє Цивільно-військове співробітництво Збройних Сил України.

“Виставка картин привертає увагу суспільства до протиправних дій російського уряду щодо незаконного утримання українських військових у російських в’язницях, а також надає моральну підтримки нашим хлопцям, які знаходяться у полоні”, - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що за приклад була взята картина Беати Куркуль «Маленький кораблику, повертайся додому!», намальована у перші дні полону.

Художники з усієї України більше двох місяців писали картини на підтримку і в подарунок морякам, що зараз перебувають у олоні у Росії.

“Художники відтворили «копію», але у своєму стилі і зі своїми емоціями. Картини будуть подаровані самим хлопцям, після їх звільнення”, - зазначають у Цивільно-військовому співробітництві ЗСУ.

Представники Командування ВМС ЗС України та родичі військовополонених, у свою чергу, подарували художникам сувеніри у знак подяки за їхню роботу.

Після відкриття виставки відбувся благодійний аукціон, його буде продовжено в Інтернеті.

“Під час аукціону, якій відбувся після відкриття виставки, усі охочі мали можливість придбати листівки з зображеннями цих картин та кілька картин намальованих для продажу. Загалом під час аукціону було зібрано близько 12000 гривень, які будуть передані волонтерам з Росії, що постійно передають нашим хлопцям усе необхідне. Благодійний аукціон буде продовжено у мережі інтернет”, - ідеться в повідомленні.

Виставку організувало Управління цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України спільно з Командуванням ВМС ЗС України, Національним військово-історичним музеєм України, Національним історико-архітектурним музеєм «Київська Фортеця» та рідними військовополонених українських моряків.

Благодійна виставка на підтримку військовополонених українських моряків відкрилася в Києві / Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ

На відкритті були присутні перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко та уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова.

Як відомо, 25 листопада 2018 року російські військові у районі Керченської протоки обстріляли і захопили три кораблі Військово-Морських сил України — катера «Бердянськ» і «Нікополь» та буксир «Яна Капу», які прямували з Одеси до Маріуполя, а також їхні екіпажі. У полон потрапили 24 українці, троє з них — Андрій Ейдер, Андрій Артеменко і Василь Сорока — були поранені.

Читайте також: У Києві відкрили благодійну виставку на підтримку полонених моряків

Підконтрольні Росії "суди" в окупованому Криму заарештували всіх полонених українських моряків, висунувши їм обвинувачення за ч. 3 ст. 322 Кримінально кодексу РФ (незаконний перетин кордону). Наразі всі вони знаходяться у московському СІЗО "Лефортово".

Як повідомляв Укрінформ, у світі проходить флешмоб на підтримку та з вимогою звільнити 24 українських військових моряків, яких захопили у полон російські прикордонники у районі Керченської протоки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-