Єдина авіасистема у складі 55 вертольотів з’явиться до 2022 року - МВС

Єдина авіасистема у складі 55 вертольотів з’явиться до 2022 року - МВС

Укрінформ
В Україні до 2022 року заплановано розширення кількості місць чергувань авіації ДСНС і створення єдиної авіаційної системи, яка включатиме 55 вертольотів.

Як повідомляє прес-служба МВС, про це заявив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий під час урочистостей з нагоди 20-ї річниці створення Спеціального авіаційного загону Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС, який дислокується у Ніжині на Чернігівщині.

«Це дуже потужний авіаційний загін, який за роки існування повністю зберіг свою інфраструктуру. Додатково збудували ще чотири ангари. Саме на цій базі ми реалізовуємо проект створення системи авіаційної безпеки МВС, який до 2022 року передбачає придбання 55 вертольотів. Перші з них уже дислокуються тут”, - зазначив Яровий.

Він нагадав, що на початку 2019 року ДСНС та Нацгвардія отримали два гелікоптери H225 Super Puma. “Ще три авіаційні засоби ми очікуємо цього року. Поповнення авіапарку триватиме й надалі», - повідомив Яровий.

Окрім цього, перший заступник міністра зазначив, що саме в Ніжині розгортатиметься сервісний центр, де будуть обслуговуватися всі авіаційні засоби, які базуються по всій Україні.

Також на базі створять координаційний центр, який оперативно формуватиме наряди та направлятиме вертольоти на виконання завдань із забезпечення безпеки громадян.

«Упродовж чотирьох років Спеціальний авіаційний загін здійснив майже 900 вильотів, а саме: 477 - для гасіння лісових пожеж, 164 - для участі у ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій під час вибухів на територіях військових арсеналів, 90 - для проведення повітряної розвідки, моніторингу територій та акваторій водних об’єктів, 43 – для евакуації постраждалих і тяжкохворих як в Україні, так і за її межами, 17 – для реагування на 62 аварії та катастрофи з повітряними суднами на території України, 12 – для проведення пошуково-рятувальних робіт», - уточнив Яровий.

Читайте також: Перші два вертольоти Airbus надійшли на службу до Нацгвардії та ДСНС

Очільник ДСНС Микола Чечоткін додав, що зараз Держслужба має сім літаків - Ан-32П, Ан-26 і Ан-3, а також 9 вертольотів - Мі-8МТ, Мі-8Т, ЕС-145 Eurocopter, H225 Super Puma для пошуково-рятувальних операцій, гасіння пожеж, розвідки зон надзвичайної ситуації, довезення гуманітарних вантажів та виконання завдань санітарної авіації.

«Торік авіація ДСНС здійснювала по 90 вильотів за тиждень для гасіння пожеж у природних екосистемах. Надано допомогу 34 громадянам. Зараз ми здатні виконувати всі покладені на нас завдання щодо порятунку, але ми не зупиняємося. Розвиватимемо авіаційну складову й надалі, щоб у найкоротші терміни надавати допомогу громадянам, які перебувають у найвіддаленіших точках нашої країни», - наголосив Чечоткін.

Як повідомляв Укрінформ, 14 липня 2018 року Міністерство внутрішніх справ підписало контракт з Airbus Helicopters на закупівлю 55 вертольотів моделей H225, H145, Н125 для МВС. У грудні 2018 року надійшли два перші вертольоти за контрактом із французькою компанією Airbus Helicopters.

30 січня в Україну прибув третій вертоліт Airbus, призначений для потреб ДСНС.

Фото mvs.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-