У Києві презентували фільм про підготовку в РФ релігійних екстремістів

У Києві презентували фільм про підготовку в РФ релігійних екстремістів

Фото
Укрінформ
В Україні зняли художньо-документальний фільм "Ліцензія на злочини", що знайомить глядачів із методами підготовки релігійних екстремістів, яких використовує РФ у внутрішній та зовнішній політиці.

Як підкреслив на презентації в Укрінформі режисер фільму, голова Громадської ради ГО "Кавальєр" Костянтин Слободянюк, його було створено у відповідь на появу “Підручника патріотів РФ”, у якому детально описано систему підготовки осіб, здатних знищувати будь-яке інакодумство як на території Росії, так і за її межами.

“Це фільм-інформація, фільм-застереження, фільм-аналіз, фільм-прогноз. Я всіх закликаю його побачити, оскільки тут зібрані дуже цікаві матеріали, які стосуються того, як працюють в Росії спецслужби для того, щоб створити атмосферу страху в своїй країні і таку ж атмосферу страху нав’язати іншим країнам. Це — збір інформації, використання цієї інформації для залякування людей, створення дезінформації, різноманітних фейків, це наклеп, переслідування, тиск, суди, арешти, вербування, навіть убивства. Одне слово, всі ті методи, які нам відомі ще з давніх часів, які достатньо успішно використовуються Росією і до сьогодні”, — сказала віце-президент Української асоціації релігієзнавців Людмила Филипович.

Презентація фільму "Ліцензія на злочин" / Фото: Укрінформ

За її словами, релігійний екстремізм і проблема релігійної безпеки — дуже актуальна тема, яка ще достатньо не артикульована в інформаційному просторі України.

“Це поняття і досі відсутнє в правовому полі нашої держави. Ні Конституція, ні закони, ні Концепція національної безпеки не мають навіть згадки про таку проблему. А вона реально існує. Тож необхідно нарешті подумати про те, як захистити наш простір від різноманітних ідейних, релігійних інвазій з боку тих країн, які мають агресивні наміри щодо України”, — закликала Филипович.

Читайте також: Жемчугов та Умеров презентували студентам фільм "Бранці Кремля"

Як зазначали експерти на презентації, у “Підручнику патріотів РФ” йдеться про те, як підготувати людей, здатних знищувати будь-яке інакомислення. Підручник закликає активно співпрацювати із спецслужбами, сприяти органам безпеки, боротися з ворогами, а головне — готуватися до війни. Він переносить у часи комуністичного режиму і методик роботи КДБ. Якщо цей підручник є фейком, представники Держбезпеки РФ скажуть, що це фейк. Але навіть якщо він є справжнім, вони все одно скажуть, що це фейк. І фільм розповідає, що відбувається, коли екстремізм є частиною державної політики.

Фільм "Ліцензія на злочини" знятий на замовлення ГО "Кавальєр". Він — у вільному доступі на YouTube.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-