МОЗ заявляє про чергову спробу Амосової захопити медуніверситет ім. Богомольця

МОЗ заявляє про чергову спробу Амосової захопити медуніверситет ім. Богомольця

Укрінформ
У п’ятницю, 22 лютого, відбулася чергова спроба захопити будівлю ректорату НМУ ім.О.О.Богомольця прихильниками екс-ректора Катерини Амосової.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я України.

"Сьогодні відбулась чергова спроба екс-ректорки та її прихильників потрапити в будівлю ректорату НМУ ім.О.О.Богомольця. Близько 8 години ранку біля адміністративної будівлі університету Катерина Амосова та люди спортивної зовнішності намагались потрапити в будівлю НМУ ім. О.О. Богомольця, не маючи для цього жодних законних підстав", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що після виклику поліції група прихильників Амосової припинила свої дії та пішла.

"Співробітники університету викликали поліцію. Не дочекавшись приїзду поліцейських, Катерина Амосова та її прихильники зникли, а після від’їзду поліцейських знову повернулися. Сьогодні рада трудового колективу та ректорат НМУ ім. О.О.Богомольця обговорять ситуацію, що склалась, свою позицію і подальші дії", - зазначили у МОЗ.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок, 14 січня, прихильники Амосової, звільненої МОЗ з посади ректора медвишу, намагалися потрапити до будівлі Національного медичного університету ім. Богомольця.

МОЗ України 8 січня 2019 року втретє звільнило Амосову з посади ректора Національного медичного університету ім. Богомольця.

Раніше, у березні 2016 року, Держфінінспекція провела ревізію фінансово-господарської діяльності НМУ ім. Богомольця за період з 1 жовтня 2012 року по 1 грудня 2015 року.

У МОЗ повідомили, що у результаті перевірки було виявлено низку грубих порушень, які Держфінінспекція зобов’язала керівництво НМУ усунути. Проте Амосова не виконала вимоги в повному обсязі. Загальна сума збитків, нанесених державі через невиконання вимог Держфінінспекції ректором НМУ, становить понад 3 млн грн. Наразі триває досудове розслідування прокуратури міста Києва за фактом розкрадання та нецільового використання бюджетних коштів керівниками адміністрації НМУ ім. Богомольця.

16 квітня 2018 року Амосова була звільнена із посади ректора НМУ за невиконання умов контракту. Цьому рішенню передували висновки комісії МОЗ України, яка визнала роботу Амосової у 2017 році незадовільною.

Читайте також: Спроба захоплення не завадила роботі медуніверситету Богомольця — Супрун

23 квітня МОЗ оголосило конкурс на заміщення посади ректора НМУ. Водночас на сайті вишу з'явилася скан-копія рішення Печерського суду Києва від 23 квітня. Ухвалою суду задоволено позов Амосової та визнано незаконним її звільнення з посади ректора НМУ. Також суд заборонив МОЗ проводити конкурс на посаду ректора вишу.

15 серпня призначений МОЗ на посаду в.о ректора Національного медичного університету ім. Богомольця Юрій Кучин не зміг потрапити до свого робочого місця. Вхід до будівлі університету було заблоковано невідомими особами.

5 вересня Окружний адміністративний суд міста Києва зупинив дію наказу МОЗ України від 14 серпня 2018 року про призначення Юрія Кучина в.о. ректора НМУ ім. Богомольця та заборонив МОЗ призначати на цю посаду будь-яку особу, крім випадків, визначених положенням Закону України "Про вищу освіту".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-