Адвокат розповів про здоров'я військовополоненого капітана буксира

Адвокат розповів про здоров'я військовополоненого капітана буксира "Яни Капу"

Укрінформ
Військовополонений капітан рейдового буксира «Яни Капу» Олег Мельничук, отримав близько 40 листів з різних країн. І він просить писати йому російською, оскільки листи, написані іншими мовами, не передають через цензуру.

Про це повідомив адвокат Едем Семедляєв на своїй сторінці в Facebook.

"Почувається (Мельничук - ред.) задовільно. Написав і відправив близько 30 листів. Отримав близько 40 листів з різних країн (надзвичайно за них вдячний). Дуже просив листи писати російською мовою, тому що листи іншою мовою не проходять цензуру і відповідно не передаються Олегу", - розповів Семедляєв.

Він повідомив, що сьогодні у СУ ФСБ відбулися слідчі заходи з військовополоненим українським моряком, капітаном рейдового буксира «Яни Капу» Мельничуком. "На додатковому допиті, відповідно до ст. 17 Женевської конвенції він повідомив своє прізвище, ім'я, дату народження, посаду та звання. Також відповідно до п. 4 ч. 3 ст. 47 КПК РФ відмовився від дачі свідчень", - написав Семедляєв.

Адвокат розповів, що Мельничук "дуже хвилюється за батьків, свою команду і інших військовополонених і навіть за собачку, яку впізнав і яка сидить на ланцюзі у полоні у м Керч".

Мельничук дякує всім хто не байдужий до тієї ситуації, в якій вони опинилися і роблять все можливе для якнайшвидшого звільнення. Також вдячний всім хто опікується передачами товарів і всього необхідного, додав Семедляєв.

Читайте також: Україна нагадала ОБСЄ, що в Керченській протоці не "напруга", а збройна атака РФ

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада 2018 року російські військові біля берегів Криму обстріляли і захопили три кораблі Військово-морських сил України - катера "Бердянськ" і "Нікополь" і буксир "Яни Капу", що прямували з Одеси до Маріуполя, а також їхні екіпажі. У полон потрапили 24 українці, троє з них були поранені.

Підконтрольні Росії "суди" в окупованому Криму заарештували на два місяці всіх затриманих українських моряків за обвинуваченням за ч. 3 ст. 322 Кримінального кодексу РФ (незаконний перетин кордону). Зараз всі вони перебувають у СІЗО Москви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-