У Чернігові Марина Порошенко привітала дітей-переможців змагань з української мови

У Чернігові Марина Порошенко привітала дітей-переможців змагань з української мови

Фото
Укрінформ
Під час робочої поїздки до Чернігова Марина Порошенко взяла участь у святі, присвяченому Міжнародному дню рідної мови, і привітала дітей-переможців всеукраїнських і міжнародних змагань з української мови та літератури з цим Днем.

Захід проходив у Чернігівському обласному педагогічному ліцеї для обдарованої сільської молоді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На українській землі проживають представники різних народів, і кожен із них має свою неповторну мову. Але українське слово об’єднує нас і робить єдиним непереможним народом. Українська мова є символом України як незалежної держави, і тому це свято для нас є дуже важливим. Бо, як говорила Ліна Костенко, "нації вмирають не від інфаркту. Спочатку їм відбирає мову". Ми маємо пам’ятати, що створення самостійної України починалося саме з боротьби за нашу мову, і тому нею промовляє дух нашої свободи", - сказала перша леді у своїй вітальній промові.

Марина Порошенко привітала дітей-переможців змагань з української мови

Свято в ліцеї містило дискусію на мовну тему та інтерактивні ігри з культури українського мовлення. Дружина Президента теж брала в них участь, після чого кожному переможцю мовних конкурсів і олімпіад подарувала по примірнику "Кобзаря" Т.Г. Шевченка.

Фото: прес-служба Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-