Прем’єр нагадав місцевій владі про відповідальність за освіту і медицину в ОТГ

Прем’єр нагадав місцевій владі про відповідальність за освіту і медицину в ОТГ

Укрінформ
Органи місцевого самоврядування відповідають за організацію освіти та охорони здоров’я у себе в громадах.

Про це Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив на форумі Асоціації об’єднаних територіальних громад, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Повертаючися до освіти, хочу сказати - це повноваження місцевого самоврядування. Ми вважаємо, що там є можливості, питання тільки в таргетуванні пріоритетів. Ми будемо обов’язково розглядати питання, щоб місцеві бюджети підвищували зарплату для дошкілля. Не можна забувати про позашкільну освіту, це теж ваші повноваження. ... Тут треба підвищувати відповідальність місцевого самоврядування щодо фінансового забезпечення органів освіти”, - сказав глава уряду.

Стосовно організації роботи лікарень у регіонах він зазначив, що стан медичних закладів залежить від власника, яким є місцева влада. Водночас, потрібно відходити від практики, коли людину в закладі охорони здоров'я не лікують, а утримують певну кількість днів у стаціонарі, тому що це фінансується.

Читайте також: Гройсман доручив Мінрегіону доповнити перелік послуг, що надаються ЦНАПами

“Якщо людина потрапляє до лікарні в занепалу операційну або палату, в якій ліжко провалюється, чия це відповідальність? Власника! Ми створили НСЗУ, яка буде мати всі ресурси, щоб контрактно, за кожного пацієнта, платити за всі послуги, які він отримує в цій лікарні. А ми маємо вимагати у власника послуги певного рівня. В цьому сутність реформи”, - наголосив Гройсман.

Як повідомляв Укрінформ, у Державному бюджеті на 2019 рік передбачено 14,9 млрд грн додаткової дотації на утримання закладів освіти та охорони здоров’я. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-