Військовополоненому моряку Ейдеру після обстеження відмовили в госпіталізації

Військовополоненому моряку Ейдеру після обстеження відмовили в госпіталізації

Укрінформ
Українському військовополоненому Андрію Ейдеру, що був поранений під час захоплення російськими військовими трьох кораблів ВМС України в районі Керченської протоки, після медобстеження в лікарні Москви відмовлено в госпіталізації.

Про це повідомила у Facebook активістка Вікторія Івлєва.

«Андрій Ейдер сьогодні був у травматологічному відділенні Першої Міської лікарні Москви. В госпіталізації відмовлено», - написала вона.

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада 2018 року російські військові біля берегів Криму обстріляли і захопили три кораблі Військово-морських сил України: катера "Бердянськ" і "Нікополь" і буксир "Яни Капу", що прямували з Одеси до Маріуполя, а також їхні екіпажі. У полон потрапили 24 українці, троє з них були поранені.

Читайте також: Адвокат розповів про допит військовополоненого у Росії моряка Костишина

Підконтрольні Росії "суди" в окупованому Криму заарештували на два місяці всіх затриманих українських моряків за обвинуваченням за ч. 3 ст. 322 Кримінального кодексу РФ (незаконне перетинання кордону). Зараз всі вони знаходяться в СІЗО "Лефортово".

19 лютого цивільними лікарями був оглянутий військовополонений Андрій Артеменко, однак адвокати вважають, що обстеження було формальним.

На 21 лютого було призначено "поглиблене медобстеження" у лікарнях Москви полонених Андрія Ейдера і Василя Сороки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-