Управління

Управління "Межигір'ям": уряд просять знайти підприємство на участь у конкурсі

Укрінформ
Члени Громадської ради при Нацагентстві з питань виявлення та управління активами закликають уряд делегувати державні підприємства на конкурс за право управляти резиденцією екс-президента Віктора Януковича "Межигір'я".

Про це повідомили під час прес-конференції у вівторок Гліб Канєвський і Віталій Власюк.

"Громадська рада при АРМА вирішила звернутися безпосередньо до уряду, щоб в межах своїх ресурсів і повноважень знайшов необхідне державне чи комунальне підприємство Київської міськдержадміністрації, Київської обласної адміністрації чи держпідприємство будь-якого міністерства, яке має бездоганну репутацію і прозорий офіс і яке відповідає вимогам АРМА для участі у конкурсі з відбору управителів, делегувати таке підприємство на конкурс, щоб забезпечити проведення самого конкурсу", - сказав Канєвський.

На думку Канєвського, питання передання в управління резиденції "Межигір'я" також може бути винесене на розгляд створеної у 2014 році міжвідомчої комісії, яка займається поверненням корупційних активів в Україну.

"Ми ініціюємо звернення до даної міжвідомчої комісії, щоб вона розглянула кейс "Межигір'я" у контексті того, як уряд може взяти участь у ефективному управлінні арештованими активами", - зазначив він.

Канєвський повідомив, що наразі є лише два претенденти на управління "Межигір'ям" - це приватна фірма ТОВ "Атлант девелоп" і громадська організація "Межигір'я".

У свою чергу Власюк додав, що комунальне підприємство "Центр організації дорожнього руху", яке влітку отримало право управляти вертолітним майданчиком на Парковій дорозі, уже перерахувало до держбюджету майже 900 тис. грн прибутку від управління цим активом. На його думку, це може бути успішним прикладом того, як комунальне підприємство управляє арештованим майном.

Читайте також: АРМА шукає управителя для "Межигір’я"

"Саме комунальні або державні підприємства можуть забезпечити управління на належному рівні і залишати необхідну ступінь прозорості з точки зору контролю за тим, як вони управляють", - сказав він.

Як повідомлялося, 25 січня поточного року АРМА продовжило до 28 лютого конкурс на обрання управителя національного парку "Межигір'я".

Голова АРМА Антон Янчук тоді зазначив, що конкурс на відбір управителя тривав 51 день, проте лише два претенденти виявили бажання взяти у ньому участь. При цьому конкурсним вимогам відповідає лише один з претендентів.

Печерський райсуд Києва передав арештоване майно резиденції "Межигір'я" в управління АРМА у липні 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-