Російський суд

Російський суд "завернув" апеляцію на арешт чотирьох українських моряків

Укрінформ
Розгляд апеляцій на продовження арешту чотирьох військовополонених українських моряків, захоплених Росією, скасували, оскільки Лефортовський райсуд Москви не підготував переклад документів українською.

Про це координатор команди адвокатів Микола Полозов повідомив в Facebook.

"Судове засідання апеляційної інстанції Мосміськсуду щодо п'ятої четвірки військовополонених українських моряків: Віктора Беспальченка, Владислава Костишина, Володимира Лісового, Володимира Варімеза завершилося зняттям справи з розгляду з процесуальних підстав. Лефортовським районним судом Москви не було належним чином і вчасно виготовлено переклад на українську мову постанови про продовження строків утримання під вартою", - написав Полозов.

Він уточнив, що "справа буде направлена до Лефортовського суду для усунення недоліків і вручення перекладу постанови військовополоненим". Дата наступного засідання п'ятої четвірки військовополонених буде призначена пізніше.

Як повідомлялося, 25 листопада 2018 року прикордонні кораблі РФ в районі Керченської протоки обстріляли і захопили три українських військових кораблі, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь, і 24 моряків.

Після прийняття підконтрольними Росії кримськими "судами" рішення про арешт захоплених в полон моряків всіх їх перевезли до Москви.

Читайте також: ЄС закликає Росію негайно звільнити українських моряків

Всі вони заявили слідству, що є військовополоненими.

15 і 16 січня Лефортовський суд Москви ухвалив продовжити на три місяці арешт полоненим українським морякам. Адвокати українських моряків оскаржили рішення Лефортовського районного суду м. Москви про продовження терміну утримання під вартою всіх 24 українських моряків. Минулого тижня в апеляції на це рішення вже було відмовлено 16 морякам.

Засідання з розгляду апеляцій на продовження арешту шостій "четвірці" військовополонених українських моряків, захоплених Росією, відбудуться 20 лютого в Мосміськсуді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-