Патріарх Варфоломій вважає справедливим надання автокефалії Православній церкві України

Патріарх Варфоломій вважає справедливим надання автокефалії Православній церкві України

Відео
Укрінформ
Вселенський патріарх нагадав, що материнська Церква відповіла на багаторічні прохання, надавши Томос Православній церкві України.

Про це Варфоломій заявив на зустрічі з діячами української культури: оперним співаком Миколою Сікорою та диригентом Оленою Слюсаренко, повідомляє у Facebook ГО «Українська родина».

«Дякую за радість від вашого візиту і за ваш спів. У вашій особі я благословляю весь український народ», - сказав Варфоломій на зустрічі у Стамбулі, у якій також узяли участь представники місцевої української громади.

Читайте також: Афонські монахи стали на бік Вселенського патріархату щодо України - ЗМІ

Вселенський патріарх указав, що, надавши автокефалію Православній церкві України, «Мати Церква відповіла на багаторічні прохання». «Історичний дозвіл Вселенського патріархату для України став великим привілеєм та справедливістю», - додав він.

Варфоломій також звернувся до українців з настановою будувати майбутнє у єднанні та справедливості: «Зараз усі православні в Україні під проводом митрополита Епіфанія. Ви маєте перебувати в мирі, справедливості, в єднанні і щасті. Благословенні молитви Матері Церкви у Константинополі будуть завжди з вами».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-