У Дніпрі пройшла акція на підтримку військовополонених моряків

У Дніпрі пройшла акція на підтримку військовополонених моряків

Фото
Укрінформ
У Дніпрі біля флагштока навпроти Дніпропетровського національного історичного музею ім. Д. Яворницького пройшла акція на підтримку військовополонених українських моряків.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це те найменше, що ми можемо зробити для наших військовополонених. Але я вважаю, що такі акції дуже потрібні. До нас долучилися студенти педагогічного коледжу, і цей «привіт» для наших моряків буде дуже приємним. І якщо українці не будуть байдужими, я вважаю, наші моряки повернуться додому», — сказала начальник управління з питань учасників АТО Дніпропетровської ОДА Наталія Шуліка.

Акція на підтримку військовополонених моряків відбулася в Дніпрі / Фото: Микола М'якшиков, Укрінформ

Прапор ВМС України, який майорів у грудні 2018 над Дніпропетровською ОДА, знов розгорнули біля найвищого флагштока, а після освячення – передали до музею АТО, де він стане одним з експонатів, який нагадуватиме про події у Керченській затоці.

Як відомо, 25 листопада 2018 року російські військові у районі Керченської протоки обстріляли і захопили три кораблі Військово-Морських сил України — катера «Бердянськ» і «Нікополь» та буксир «Яна Капу», які прямували з Одеси до Маріуполя, а також їхні екіпажі. У полон потрапили 24 українці, троє з них — Андрій Ейдер, Андрій Артеменко і Василь Сорока — були поранені.

Читайте також: Суд РФ розгляне апеляцію українських моряків 18 і 20 лютого

Підконтрольні Росії "суди" в окупованому Криму заарештували всіх полонених українських моряків, висунувши їм обвинувачення за ч. 3 ст. 322 Кримінально кодексу РФ (незаконний перетин кордону). Наразі всі вони знаходяться у московському СІЗО "Лефортово".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-