Епіфаній пояснив, хто приймає рішення про перехід громади до ПЦУ

Епіфаній пояснив, хто приймає рішення про перехід громади до ПЦУ

Укрінформ
Лише громада, а не священнослужителі має право розпоряджатися церковним майном, і саме парафіяни мають приймати рішення про те, чи приєднуватися до помісної церкви.

Так роз'яснив ситуацію предстоятель Православної церкви України митрополит Київський і всієї України Епіфаній після богослужіння у Чернівцях, повідомляє 5 канал.

"Громада якщо більшістю своїх голосів прийняла рішення про перехід, про зміну релігійного центру, - то це право належить громаді. Громада має право визначитись, прийняти рішення і звернутися до певного ієрарха єдиної помісної православної церкви на свій власний розсуд, і, отримавши дозвіл, указ про те, що з цього часу вона вже належить до єдиної помісної православної церкви, з часом отримає юридичну перереєстрацію", - зазначив Блаженнійший Епіфаній.

Читайте також: Епіфанія у Чернівцях вийшли зустрічати тисячі вірян

До Чернівців предстоятель Православної церкви України прибув уперше після інтронізації. Він відправив богослужіння у храмі Святої Параскеви Сербської. Перед цим тисячі вірян зібралися на площі, щоб зустріти земляка. Люди утворили живий коридор, прикрасивши його рушниками, які привезли з дому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-