Президент привітав з 65-річчям екс-заручника бойовиків ОРДЛО Ігоря Козловського

Президент привітав з 65-річчям екс-заручника бойовиків ОРДЛО Ігоря Козловського

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко привітав із 65-річчям колишнього заручника бойовиків ОРДЛО Ігоря Козловського.

Привітання глава держави опублікував у Facebook.

"На долю історика, релігієзнавця Ігоря Козловського випали надзвичайно складні випробування. Два роки полону в нелюдських умовах та катування – не зламали його волю, а лише загартували. Сьогодні справжній патріот України та незламний борець святкує своє 65-річчя. Найтепліші вітання в день народження, пане Ігоре. Сил та енергії на вашому нелегкому шляху!", - написав Порошенко.

Як відомо, Козловського затримали представники терористичної організації "ДНР" у січні 2016 року. Вони вилучили техніку та документи на житло, а також викрали цінну колекцію антикваріату, а самого Козловського кинули до одного з підвалі "МГБ ДНР". Офіційної інформації про причини затримання ученого не було: спочатку з'явилися повідомлення, що його звинувачували у зберіганні боєприпасів або шпигунстві, а дружина Козловського розповідала, що ті, хто проводив обшук у квартирі, назвали його причиною "неправильне листування у Facebook".

3 травня 2017 року «військовий трибунал «ДНР» засудив Козловського до 2 років і 8 місяців позбавлення волі за контакти з низкою заборонених в «ДНР» організацій, зокрема, членами партії «Свобода» в 2014 році.

Козловський звільнений з полону 27 грудня 2017 року разом з іншими 73 українцями в обмін на передачу до "Л/ДНР" 233 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-