Апеляційний суд продовжив арешт Савченко й Рубана

Апеляційний суд продовжив арешт Савченко й Рубана

Укрінформ
Апеляційний суд Чернігівської області задовольнив вимогу сторони обвинувачення і продовжив термін запобіжного заходу для народного депутата України Надії Савченко та Володимира Рубана і продовжив термін їх тримання під вартою на 60 днів - до 15 квітня.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила начальник відділу інформаційно-технічного та аналітичного забезпечення суду Леся Гайдай.

"Продовжено строк тримання під вартою на термін до 60 діб - до 15 квітня 2019 року включно без визначення розміру застави. Ухвала оскарженню не підлягає", - сказала вона.

За словами Гайдай, подання голови Чернігівського районного суду Дмитра Криворученка про зміну територіальної підсудності апеляційний суд задовольнити частково. Він ухвалив рішення внести відповідне подання до Верховного Суду, щоб той заново визначив, де розглядатиметься кримінальне провадження за обвинуваченням Савченко й Рубана.

Сьогодні, 15 лютого, спливав термін тримання Савченко і Рубана під вартою.

Читайте також: Справа Савченко-Рубана: суд задовольнив вимогу захисту про відвід суддів

Нагадаємо, Володимира Рубана затримали 8 березня 2018 року на КПВВ "Майорське". За інформацією правоохоронних органів, він намагався вивезти з окупованої території Донецької області велику партію зброї. Рубана підозрюють у незаконному поводженні зі зброєю та підготовці терактів, зокрема збройних замахів на державних діячів та політичних лідерів.

Надію Савченко, яку вважають спільницею Рубана, було заарештовано пізніше.22 березня 2018 р. Верховна Рада України дала згоду на зняття з неї депутатської недоторканності, притягнення її до кримінальної відповідальності, затримання й арешт.

Савченко інкримінують низку злочинів, передбачених сімома статтями Кримінального кодексу України. Зокрема, вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-