Суд РФ розгляне апеляцію українських моряків 18 і 20 лютого

Суд РФ розгляне апеляцію українських моряків 18 і 20 лютого

Укрінформ
Засідання з розгляду апеляцій на подовження арешту восьми військовополоненим українським морякам, захопленим Росією, відбудуться 18 і 20 лютого в Мосміськсуді.

Про це координатор команди адвокатів Микола Полозов повідомив у відповідній групі в Facebook.

"Наступного тижня Московський міський суд розгляне апеляційні скарги захисту п'ятої та шостої четвірок військовополонених українських моряків. 18.02.19 розгляд апеляційних скарг п'ятої четвірки: - Віктор Безпальченко, Владислав Костишин, Володимир Лісовий, Володимир Варимез. Початок о 11:00 зал 235.

20.02.19 розгляд апеляційних скарг шостої четвірки: Андрій Ейдер, Андрій Артеменко, Василь Сорока, Олег Мельничук. Початок о 11:00 зал 235 ", - написав адвокат.

Як повідомлялося, 25 листопада 2018 року прикордонні кораблі РФ в районі Керченської протоки обстріляли і захопили три українських військових кораблі, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь, і 24 моряків.

Після прийняття підконтрольними Росії кримськими "судами" рішення про арешт захоплених у полон моряків всіх їх перевезли до Москви.

Читайте також: Слідчі РФ допитали українського моряка, якому вчора продовжили арешт

Всі вони заявили слідству, що є військовополоненими.

15 і 16 січня Лефортовський суд Москви прийняв рішення подовжити на три місяці арешт полоненим українським морякам. Адвокати українських моряків оскаржили рішення Лефортовського районного суду м. Москви про подовження терміну тримання під вартою всіх 24 українських моряків. Цього тижня в апеляції на це рішення вже було відмовлено 16 морякам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-