Суддя-спікер назвав дві обставини, через які Каракашьян взяв самовідвід у справі Супрун

Суддя-спікер назвав дві обставини, через які Каракашьян взяв самовідвід у справі Супрун

Укрінформ
Суддя Окружного адміністративного суду Києва Сергій Каракашьян узяв самовідвід у справі щодо відсутності повноважень в Уляни Супрун виконувати обов'язки очільниці МОЗ через тиск, який чинився на нього.

Про це заявив на брифінгу у п'ятницю суддя-спікер цього суду Богдан Санін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Є дві обставини, через які суддя Каракашьян взяв самовідвід. На суддю Каракашьяна, як ми бачимо із ЗМІ, є скарга до Вищої ради правосуддя. Суддя розцінив це звернення виключно як тиск”, - сказав Санін.

За його словами, під час розгляду справи також виникли питання щодо незаангажованості судді.

“Другою обставиною стало те, що, коли він вирішував ухвалу про скасування заходів забезпечення позову, змушений був дати оцінку певним доказам, що безпосередньо стосуються розгляду справи по суті. Таким чином, для судді виникли інші обставини, які викликають сумнів у його незаангажованості та об’єктивності. Саме з даних обставин, щоб у жодної особи не виникали сумніви щодо достовірності та об’єктивності розгляду справи, суддя вирішив взяти самовідвід”, - пояснив Санін.

Він також наголосив, що йому нічого не відомо щодо нібито подання однієї зі сторін судового процесу про відвід Каракашьяна.

“Чи подавала якась сторона про відвід Саніна, нам не відомо, оскільки суддя Каракашьян зразу ж заявив про самовідвід у справі. Суддя зразу перейшов до справи самовідводу”, - сказав суддя-спікер.

Читайте також: Прихильники і противники Супрун знову прийшли під Окружний адмінсуд

За його словами, далі “справу Супрун” буде передано до технічного відділу на автоматичний перерозподіл, де й буде визначений новий суддя. "Чекати на нового суддю слід тоді, коли сама справа буде передана до технічного відділу. Оскільки справа має бути у повному та належному вигляді — має бути прошита. Для цього потрібен час. Тому, якщо справа надійде сьогодні, ми вже сьогодні дізнаємося, хто визначений суддя у справі Супрун. Якщо ні, ця інформація буде відома нам у понеділок”, - сказав Санін, підкресливши, що повернення справи до судді Каракашьяна неможливе.

Він додав, що дата і час наступного засідання у цій справі стануть відомі лише тоді, коли вона потрапить до нового судді.

Раніше суддя Окружного адміністративного суду Києва Сергій Каракашьян, який розглядав позов народного депутата Мосійчука проти в.о.міністра охорони здоров'я Супрун, взяв самовідвід.

Як повідомлялося, Окружний адмінсуд Києва 5 лютого за позовом нардепа Ігоря Мосійчука заборонив Супрун вчиняти будь-які дії, спрямовані на реалізацію повноважень глави МОЗ. Уряд оскаржив це рішення.

13 лютого Кабмін прийняв розпорядження, яке дозволяє Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я, зокрема, підписувати документи щодо розподілу ліків та вакцин.

14 лютого, Окружний адміністративний суд Києва скасував заходи забезпечення позову Ігоря Мосійчука до в.о. міністра охорони здоров’я України Уляни Супрун щодо відсутності у неї повноважень міністра.

Мосійчук просить суд встановити відсутність у Супрун компетенції, передбаченої, зокрема, але не виключно, статтею 44 Закону України "Про Кабінет міністрів України", пунктом 10 Положення про Міністерство охорони здоров’я, затвердженого відповідною Постановою Кабміну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-