Мангер заявив у суді, що готовий пройти поліграф

Мангер заявив у суді, що готовий пройти поліграф

Укрінформ
Шевченківський районний суді столиці, який обирає запобіжний захід для підозрюваного в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк голови Херсонської облради Владислава Мангера, вирішив перейти у закритий режим.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Перед цим Мангер заявив, що він відкидає будь-які звинувачення на свою адресу та висловив готовність прийти поліграф.

Засідання суду закрили для ЗМІ на час перегляду відеозаписів допитів двох підозрюваних в організації вбивства Ганзюк.

Суд вже третій день розглядає справу щодо обрання запобіжного заходу Мангеру. Після перерви увечері суд залучив перекладача, який перекладав українською мовою протоколи допитів, складені російською мовою, оскільки один з адвокатів Мангера заявив, що погано розуміє російську мову.

Читайте також: Адвокати Мангера заявляють, що за ними стежать

Як повідомлялося, співробітницю Херсонської міськради, активістку Катерину Гандзюк 31 липня 2018 року зловмисники облили сірчаною кислотою. Вона дістала хімічні опіки й частково втратила зір. Гандзюк перенесла більше 10 операцій. 4 листопада вона померла.

11 лютого генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Мангеру повідомлено про підозру у замовленні убивства Катерини Гандзюк.

У середу прокурори просили суд застосувати до підозрюваного в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк голови Херсонської облради Владислава Мангера запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 3 березня 2019 року без права внесення застави. Прокурори вважають, що на свободі Мангер може знищити докази причетності до вбивства активістки, а також втекти у Відень, де він має будинок.

Зі свого боку захисники Мангера заперечили заяви прокурорів і звернулись до суду з проханням не обирати для їхнього підзахисного запобіжний захід, пов'язаний із триманням під вартою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-